Afyonkarahisar'da 'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' Projesi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' Projesi

Afyonkarahisar\'da \'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor\' Projesi

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği ile Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) arasında imzalanan 'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' isimli proje kapsamında, ev kadınlarına geri dönüştürülebilecek ürünlerden yeni ürünler elde etmeleri için...

23.05.2013 17:37

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği ile Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) arasında imzalanan 'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' isimli proje kapsamında, ev kadınlarına geri dönüştürülebilecek ürünlerden yeni ürünler elde etmeleri için atölyeler kurulacak.

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına sunulan ve destek almaya hak kazanan 'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' isimli projesinin sözleşmesi, Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü H. Mehmet Durak ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen tarafından imzalandı. Proje bütçesinin yüzde 90'lık kısmının ZEKA tarafından, yüzde 10'luk kısmının ise Çevre Hizmetleri Birliği tarafından karşılanacağı bildirildi.

Proje hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü H. Mehmet Durak, amacın, kentteki bireylerin çevre bilinci konusundaki eğitim eksikliklerin giderilmesi ve ev hanımlarının geri dönüşüm kavramına karşı duyarlı olmalarını sağlayıp, geri dönüştürülebilecek ürünlerle yeni ürünler elde etmeleri için imkan sağlamak ve atölyeler kurmak olduğunu söyledi.

HEDEF 500 EV HANIMI

Çevre bilinci konusunda eğitim almış duyarlı ev hanımlarından yeni eğitimciler oluşturmanın da projenin bir başka amacını olduğunu kaydeden Durak, "Projedeki amaçları gerçekleştirmek için proje kapsamında proje tanıtım toplantıları da düzenleyeceğiz. 500 ev hanımına 4 ay süreyle geri dönüşüm, etkili iletişim, ev ekonomisi, enerjiyi verimli kullanma, genel malzeme bilgisi, çevre bilinci konularında eğitim seminerleri verilecek.

Proje kapsamında ayrıca okul eğitimleri, hane eğitimleri yapılacak. Atölyede üretilen ürünlerin sergilenmesi ve satışı için ev hanımlarına gerekli imkanlar sunulacak. Hedef grubu olan 500 ev hanımının büyük çoğunluğu evli ve çocuk sahibi olup, çalışma ve üretim faaliyetlerinde bulunma imkanları kısıtlı. Sosyal hayata katılımları da belli sınırlarla çizilmiş olan bu kadınlarımız; proje kapsamında ki faaliyetlere katılmaları, düzenlenecek eğitimlere iştirakleri, atölye faaliyetlerine katkıları ile projemizin genel amacına ve özel amaçlarına hizmet etmiş olacak" dedi.

İmzalanan projenin 9 ay süreceği bildirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement