Ağrı'da Sporda Başarı ve Dinamikleri Paneli - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Sporda Başarı ve Dinamikleri Paneli

Ağrı\'da Sporda Başarı ve Dinamikleri Paneli

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) düzenlediği “Sporda Başarı ve Dinamikleri” konulu panel, Türk sporunun önemli isimlerini öğrencilerle buluşturdu.

12.06.2014 17:24

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) düzenlediği "Sporda Başarı ve Dinamikleri" konulu panel, Türk sporunun önemli isimlerini öğrencilerle buluşturdu.

Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde Teknik Direktör Cevat Güler, Spor Sunucusu Melih Gümüşbıçak, Uzm. Dr. Ahmet Göncü ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Başkanlığını BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Bayraktar'ın yaptığı panel, sohbet havasında geçerken, eğlenceli anlara sahne oldu. Panelde konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer, hayatta tüm kavramların soyut olduğunu ve başarı kavramının da soyut olduğunu söyledi. Prof. Dr. Biçer, kariyerinde Galatasaray Spor Kulübü'nde ve Türk Milli Takımlarının farklı branş ve çeşitli kademelerinde bulunduğu görevlerinden önemli notlar aktardı.

Galatasaray Spor Kulübü'nde antrenörlük ve teknik direktörlük görevlerinde bulunmuş olan Cevat Güler; salonun çoğunluğunu oluşturan BESYO öğrencilerine gelecek planlamalarıyla ilgili olarak öğütlerde bulundu. Güler, "Sizler spor adamı olacaksınız, spor bilimcisi olacaksınız ve sporun içinde olacaksınız. Sizler kendi adınıza başarılarınızı nasıl planlayacaksınız? Kendinizi bu planlar çerçevesinde yetiştireceksiniz. Kendinize ve mesleğinize ne gibi katkılar sağlayabileceğinizin düşüncesi içinde olacaksınız" dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Güler, sohbet havasında geçen panelde sık sık kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.

Uzm. Dr. Ahmet Göncü ise, "Sporda Başarı ve Dinamikleri" konusunun sağlık boyutunu ele aldı. Sağlıklı olmanın ve sağlıklı yaşamanın önemine vurgu yapan Göncü, sağlıklı olmayan bir insanın spor dahil birçok şeyden eksik kalacağını, ancak sağlığın korunması için spora ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Uzm. Dr. Göncü, "Eğer biz sağlığımızı bilmezsek, nerede olduğumuzu bilmezsek, bu anlamda eğitilmezsek, bu anlamda takip edilmezsek, sporun bize faydası değil zararı olur" dedi.

Spor sunucusu ve program yapımcısı Melih Gümüşbıçak da, "Sporda Başarının Medya Boyutu" ile ilgili bilgiler verdi. Gümüşbıçak, "Hepimizin burada bulunmasının ortak bir nedeni var, o sebep de çok basit, dört harfli bir kelime, spor. Hayatımızın bundan sonraki şeklini belirlemek için meslek olarak seçtiğimiz alan da spor" dedi.

Panel, yapılan konuşmaların ardından günün anısına gerçekleştirilen plaket takdiminin ardından sona erdi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Sporda Başarı ve Dinamikleri Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement