Ahlat'ta Trafo Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Trafo Merkezinin Temeli Atıldı

Ahlat\'ta Trafo Merkezinin Temeli Atıldı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde trafo merkezinin temeli törenle atıldı.

01.06.2016 09:53

Bitlis'in Ahlat ilçesinde trafo merkezinin temeli törenle atıldı.

İlçenin Kırklar Mahallesi Ovakışla yolu üzerinde yaklaşık 7 milyon liralık dev bir yatırımla yapımına başlanan trafo merkezinin temel atma töreni yapıldı. Düzenlenen temel atma töreni öncesinde bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçede yapılan trafo merkezinin önemini vurgulayarak, "Daha önceden Ahlat, özellikle Ovakışla bölgesi enerjiyi Adilcevaz bölgesi üzerinden iletimle alıyordu. Fakat Ahlat çok özel bir bölge. Tarımın Doğu Anadolu Bölgesinde en iyi yapıldığı ilçelerin belki de başında yer alıyor. Yaklaşık 250 milyon lira kadar tarım gayrisafi milli hasılasına Ahlat ilçemizin bir katkısı mevcut. Özellikle yoğun iştigal alanı yaz aylarında önemli problemlere neden oluyordu. Kış aylarında bir birim elektrik tüketiliyorsa bilhassa tarımsal sulamanın devreye girmesiyle beraber bu 5 birime kadar çıkıyordu. Bu da hatları oldukça zorluyor, zaman zamanda ilçemizi elektriksiz bir duruma itiyordu. Burada yapılacak olan trafo yatırımı, yaklaşık 7 milyon liraya mal olmuş önemli bir yatırım. Bu problemin minimum düzeye ineceğini tahmin ediyoruz. Bunu destekleyecek şekilde yine TEDAŞ İl Müdürlüğümüzün de önemli yatırımı oldu. Onlarında yaklaşık 4 milyon liraya yakın hem geçen yıl hem de bu yıl yatırımları oldu. Çiftçimizi, patates, fasulye üreticimizi ve aynı zamanda bölgemizi, şehirlerde yaşayan aboneleri sağlıklı bir elektriğe kavuşturacak bir yatırım. Bu münasebetle hemen hemen her işte yanımda olan Belediye Başkanımıza, TEİAŞ Bölge Müdürümüz ile Bitlis Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Beye teşekkürü de bir borç biliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, Ahlat'ta trafo merkezinin kurulması için uzun süredir bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Gerçekten ilçemiz artık kalkınan, büyüyen, gelişen, inşai ve sınai faaliyetleri ile beraber tarım sektöründe de civar adresler içerisinde farklılık arz eden bir cazibe merkezine dönüştü. Tabi buradaki inşai ve sınai faaliyetlere tarımda eklenince dışarıdan eklenen enerjinin ilçeyi tatmin etme olasılığı ortadan kalkmıştı. Bu vesileyle de Ahlat'ın yeni bir enerji merkezine ihtiyacı vardı. Bu enerjiyi Ahlat'ta üretmesi gerekiyordu. Belki civar ilçelere de faydalı olma şansını da artık bununla yakalayacak. Bizde uzun süredir bunun mücadelesini veriyorduk. Kaymakamımız, bölge müdürümüzle birlikte nihayetinde hükümetimiz, bu konuda 2 bakanımızla da görüşmelerimiz neticesinde böyle bir karar aldı. Bu yatırımı da hayata geçirdiler. Özellikle Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz Bey her aşamasında yer aldı. Kendisine hususiyetle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TEİAŞ Van Bölge Müdürü Kazım Çınar'ın da bir konuşma yapmasının ardından kurban kesimi yapıldı. İlk harcı dökmek üzere Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Çoban ve TEİAŞ Bölge Müdürü Çınar butona birlikte basarak 'hayırlı olsun' temennilerinde bulundular.

Temel atma törenine Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç ve TEİAŞ Van Bölge Müdür Yardımcısı Nevzat Sertkaya da katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Trafo Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement