AK Parti'li Savaş: "Belediyeciliği En İyi Ben Yaparım" - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Savaş: "Belediyeciliği En İyi Ben Yaparım"

AK Parti\'li Savaş: "Belediyeciliği En İyi Ben Yaparım"

AK Parti Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Savaş, 22 yıldır görev yaptığı kurumda belediye bütçesinin 250 katı bir bütçeyi yönettiğini belirterek, “Belediye başkanlığı benim işim buradan herkese hodri meydan diyorum” dedi.

10.03.2014 18:01

AK Parti Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Savaş, 22 yıldır görev yaptığı kurumda belediye bütçesinin 250 katı bir bütçeyi yönettiğini belirterek, "Belediye başkanlığı benim işim buradan herkese hodri meydan diyorum" dedi.

AK Parti Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Savaş, düzenlediği toplantıyla 'Aydın Büyükşehir Projelerini' tanıttı. Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen proje tanıtım toplantısına AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı demet Pilevneli, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, ilçe belediye başkan adayları, partililer ve davetliler katıldı.

"Aydın'ın evladı ve Aydın sevdalısı olarak 1 milyonun başkanı olacağım" diyerek konuşmasına başlayan Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Projelerini hazırlamak için 3 aydır gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Aydın'ı karış karış gezerek halkın taleplerini dinlediklerini belirten Savaş, "Hazırladığımız projeler ile halkımızın taleplerinin örtüşüp örtüşmediği kontrol ettik. Projelerimiz ile halkın taleplerinin büyük ölçüde örtüştüğünü gördük. Bizim projelerimizin temelinde insan var. Belediyecilik ancak irade ve tecrübeyle olur. İrade ve tecrübe yoksa projelerin anlamı yok. İrade ve tecrübe de bizde var. 22 yıllık tecrübemi ve halka hizmet etme irademi ortaya koyarak hazırladığımız tüm projeleri hayata geçireceğim. Görev yaptığım kurumda belediyenin 250 katı bir bütçeyi yönettim. Parayı yöneten, belediyeciliği iyi yapar. Onun için belediyeciliği en iyi biz yaparız" diye konuştu.

"5 YILDA İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEĞİM"

Aydın'ın en büyük sorunun işsizlik ve potansiyelini yeterince kullanamaması olduğunu savunan Savaş, "İstihdam sorununu çözecek büyük bir alt yapı hazırlıyoruz. İddia ediyorum; 5 yıl sonra Aydın'da işsiz genç erken ve kadın kalmayacak. Aydın, potansiyelini iyi kullanamıyor. Türkiye'yi doyurabilecek imkanımız var ama bundan faydalanamıyoruz. Tarım arazilerimize zarar vermeden ekonomik yönden gelişmiş ve mutlu bir Aydın inşa edeceğiz. Kaybedilen yılların çok hızlı bir şekilde kapatılması gerekiyor. Buda ancak merkezi hükümetle işbirliği yapılırsa sağlanabilir. Aydın'a AK Parti elinin değmesi gerekiyor. Bizim asıl hedefimiz; hayatı kolaylaşmış, ekonomik yönden gelişmiş, insanların rahat ve mutlu olduğu, çağdaş ve Türkiye'de ilk 10 kent arasına girmiş Aydın'ı inşa etmek" diye konuştu.

"İLK İCRAATIMIZ ORGANİZASYONU KURMAK OLACAK"

30 Mart'ın ardından ilk icraatının Aydın'daki 1 milyon kişiye hizmet götürecek olan organizasyonu kurmak olacağını açıklayan Savaş, sözlerine şöyle devam etti: "Görev yaptığım kurumu organizasyondaki başarımla bu günlere getirdim. Para yönetimi ve organizasyonda ustayım. Belediyecilik benim işim. Buradan herkese hodri meydan diyorum. Belediyede ilk defa 'AB Finans Direktörlüğü'nü kuracağım. Bu sayede AB'nin ucuz ve uzun vadeli kaynaklarını Aydınlı hemşerilerimin hizmetine sunacağım"

"AYDIN PATİNAJ YAPIYOR"

Aydın'ı hak ettiği yere taşıyacağını savunan Savaş, şunları söyledi: "Aydın, biz zamanlar Ege'nin incisiydi. Şimdi ise Aydın yerinde sayıyor, Aydın patinaj yapıyor. Aydın küçük düşünmeye mahkum edilmiş ama 30 Mart'tan sonra seçimlerden galip çıktığımızda Aydınlı büyük düşünecek. İşlerimizi de otak karar ile yapacağız. Asla ben yaptım oldu olmayacak. Ortak akıl ve ortak kararla belediyeyi hep birlikte yöneteceğiz. Ortak akıl, şeffaflık ve hesap verilebilirlik bizim çalışma prensibimiz olacak"

"NE VAAT EDİYORSAK O"

"Ne vaat ediyorsak hepsini yapacağız" diyen Savaş, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Öncelikle alt yapı ve işsizlik gibi hat safhada sorunlu olan konularla ilgileneceğiz. Aydın, rahat ve kolay yaşamı benimsemiş bu huzuru bozmadan büyümeyi ve gelişmeyi sağlayacağız. Bu şehir yerinde sayıyor, hak ettiği yerlere getirilmemiş ama biz bunu başaracağız. 17 mühendis ile üç aydır projeler üzerinde çalışıyoruz. Ne söz veriyorsak bunları yapacağız. Altın Kanal Menderes Projesi'yle Aydın denizle buluşacak. İlk etapta Aydın ve Didim'in denizle buluşmasını sağlayacağız. Adnan Menderes Bulvarı trafiğe kapanacak. İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nin bir modelini Aydın'da olacak. Trafik alttan işleyecek. Görsel kirlilik hat safhada, her ilçemizde kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Bir tanesi de Aykonut Kentsel Dönüşüm Projesi'ni de Efeler Belediye Başkan Adayımız Yalçın Pekgüzel ile birlikte gerçekleştireceğiz. Tarihi salı pazarında ürünlerini orda satan köylünün mağduriyetini önleyeceğiz. Kapalı pazar yerleri yapacağız anlaşmalı mahalle servisleri kuracağız. Pazar yerlerinde kreşler olacak. Anneler çocuklarını evde bırakamıyorsa pazar yerine gelip kreşe bırakacak dönüşte bizim şoför esnafından kiraladığımız minibüslerle evlerine götüreceğiz. Aydın otogarında pis bir koku var ancak Aydın'a gelenlerin bunu duymamasını sağlayacağız. Çeşmelerden içme suyu alacak. Aydın en pahalı suyu kullanıyor; hem halkçıyım diyorlar hem de halkın cebine göz dikiyorlar. Bir metreküp su 1 TL olacak. Para yönetimi, bütçe yönetimi ve etkin kaynak yönetimi benim isim; ben bu isi yaparım. Aydın Tekstil'i yeşil alan yapacağız. AYTER Kültür Turizm Merkezi yapacağız. AYTER alanına yeni bir kent kurulacak, Adnan Menderes Demokrasi Müzesini burada kuracağız. Aydın'ı marka şehri yapacağız. Ürettiğimiz ürünler marka olmadan tüketiliyor. Festivaller düzenleyerek dünyanın ilgisini buraya çekeceğiz. Çıldır Havaalanı yapılacak. Havaalanını kent için prestij görüyorum. Çıldır Havaalanının açılması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Aydın'da üretilen mahsulleri yurtdışına bu sayede çıkacağız. Söke'ye ikinci havaalanını yapacağız. Söke Turizm Havaalanı projesi ile 5 milyon TL turist, 50 milyon dolar ulaşım geliri sağlayacağız. Aydın ve Söke'de hafif raylı sistem kuracağız. Tren istasyonu Muğla yoluna taşınacak. Gürültü kirliliği bitecek. Aydın'da tarım kentleri kuracağız. Kuracağımız şirketlerle güneş enerjisinden faydalanacağız. Jeotermali Aydın halinin hizmetine sunacağız" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Savaş: 'Belediyeciliği En İyi Ben Yaparım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement