Ankara Alışveriş Festivali 4. Kez Ankara'ya Renk Kattı - Son Dakika
Yerel

Ankara Alışveriş Festivali 4. Kez Ankara'ya Renk Kattı

Ankara Alışveriş Festivali 4. Kez Ankara\'ya Renk Kattı

28 Ağustos’ta start alan ve 13 Eylül’de (bugün) sona erecek olan Ankara Alışveriş Festivali, Ankara’nın dört bir köşesinde gerçekleştirilen etkinliklerle Başkent’e renk kattı.

13.09.2015 11:40

28 Ağustos'ta start alan ve 13 Eylül'de (bugün) sona erecek olan Ankara Alışveriş Festivali, Ankara'nın dört bir köşesinde gerçekleştirilen etkinliklerle Başkent'e renk kattı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali'nin (Ankara Shopping Fest-ASF) son günlerinde, bir yanda ünlü modacı Hafize Ayık yeni kreasyonunu Başkentlilerin beğenisine sunarken, diğer yanda çocuklar Keloğlan'dan öğütler dinledi. Başkentliler, festival kapsamında doğa sporu oryantiringle Ankara Kalesi'ni keşfetti. Etkinlikler Ankaralılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Ankara Alışveriş Festivali kapsamında Marka Şehir Ankara Derneği'nin Ankara Kalesi etkinliklerinden biri de doğa sporu oryantiring oldu. Profesyonel ve amatör 7'den 70'e her yaştan sporcunun katıldığı oryantiring yarışında, Anadolu Medeniyetleri Müzesi önünde start alan yarışmacılar ellerinde kale planı ile kale etrafında yarıştılar. Yarışma sonunda kategorilere göre ilk üçe girenlere ödül verilirken, parkurları tamamlama başarısını gösteren 85 yaşındaki Erdoğan Duldu'ya özel ödül verildi. Oryantiring yarışları tarihi Ankara kalesini gezmeye gelen yabancı turistler tarafından da büyük ilgiyle izlendi.

Kale etkinliklerini düzenleyen Marka Şehir Ankara Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Uçman, Ankara Kalesi'ni tanıtmak için düzenledikleri etkinliklerden birinin de oryantiring olduğunu belirterek, "Bugün burada şehrimizin en önemli tarihi değerlerinden olan Ankara Kalesi'nin tanıtımı için önemli bir etkinlik yaptık. Oryantiring yarışına katılanlar hem spor yapıp hem kaleyi keşfetme imkanı buldular" dedi.

ANKARALI MİNİKLERE KELOĞLAN'DAN ÖĞÜTLER

Ankara Alışveriş Festivali kapsamında çocuklar da unutulmadı. Oray Sanat Tiyatrosu tarafından düzenlenen Gezici Çocuk Tiyatrosu festival boyunca Ankara'nın çeşitli yerlerinde çocukları eğlendirdi. Hafta sonu AnkaMall Alışveriş Merkezi'nde kukla gösterisiyle başlayan program animasyon ve yarışmalarla devam ederken, hem çocuklar hem de aileleri doyasıya eğlendi. Animasyonların ardından "Keloğlan İsrafa Karşı" adlı oyun sahnelendi.

Oray Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Orhan Ay, Türkiye'nin yoğun ve üzücü gündemi arasında çocuklar düşünülerek, festivalde onlar için etkinlik düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, "Alışveriş Festivali boyunca 14 farklı yerde çocuklarla buluştuk. İzleyici çocuklar ve ailelerinden gelen tepkiler çok güzeldi. Çocuklara yönelik bu tür etkinlikler daha sık yapılmalı" diye konuştu.

FESTİVALDE HAFİZE AYIK RÜZGARI

Ankara Alışveriş Festivali, modanın son trendlerini de Başkentlilerle buluşturdu. Festival süresince, Ankara'nın çeşitli yerlerinde, ünlü modacı Hafize Ayık'ın kreasyonu, ünlü mankenlerin yer aldığı defilelerle halka renkli dakikalar yaşattı. Ayık'ı sonbahar-kış kreasyonunun podyumlarda sergilendiği defilelerde abiye kıyafetlerin yanı sıra bir de gelinlik yer aldı.

Her yıl gelişip büyüyerek, Ankara'nın en önemli aktivitelerinden biri haline gelen Ankara Alışveriş Festivali'nde iki yıldır defile düzenlediğini belirten ünlü modacı Hafize Ayık "Ülkenin yoğun gündemi arasında düzenlediğimiz defilelerimiz halkımızın rahatlama alanı oldu" dedi. Defilelerinde 13 mankenin podyuma çıktığını kaydeden Ayık, mankenler arasında dünya modellik birincileri ile 2014 yılı Model of Fashion Ankara birincisinin yer aldığını söyledi. Defile sonrası Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Ankara Alışveriş Festivali Özel İhtisas Komisyonu Üyesi Murat Akman, Hafize Ayık'a teşekkür plaketi verdi.

"AMACIMIZ ANKARA'YI TANITMAK, ARACIMIZ FESTİVAL"

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, son dönemde yaşanan terör olaylarının milleti derin üzüntüye boğduğunu belirterek, "Biz teröre prim vermemek için festival yapmaktan vazgeçmedik ancak eğlence etkinliklerini iptal ettik" ifadelerini kullandı.

Bezci, Ankara'da bir alışveriş festivali yapma fikrinin temel amacının Ankara'yı tüm dünyanın tanıdığı bir marka şehir haline getirmek olduğunu kaydederek, "Amacımız Ankara'yı tanıtmak, aracımız festival" dedi.

Bezci, Başkentlileri dört yıldır festivalle buluşturan Ankara Alışveriş Festivali Özel İhtisas Komisyonu'na da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Alışveriş Festivali 4. Kez Ankara'ya Renk Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement