Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.3.Uluslararası Antalya Coğrafi İşaretler Semineri, bu yıl 'Türkiye ve Diğer Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretler ve Yerel Gıda Değer Zincirlerinin Yönetişimi' başlığıyla 11-14 Ekim tarihlerinde Antalya Talya Otel'de yapılacak.

09.10.2012 14:57

Foto: Törene katılanlar toplu halde ve Rektör Kurtcephe, Kaldırımcı'ya plaket verirken

===

Coğrafi işarete uluslararası seminer

3. Uluslararası Antalya Coğrafi İşaretler Semineri, bu yıl 'Türkiye ve Diğer Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretler ve Yerel Gıda Değer Zincirlerinin Yönetişimi' başlığıyla 11-14 Ekim tarihlerinde Antalya Talya Otel'de yapılacak. Seminerde, çok sayıda oda ve borsa Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Örgütü'ne üye olacak.

Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Türk Patent Enstitüsü (TPE), Fransa Montpellier Akdeniz Tarım Enstitüsü ile çok sayıda sivil toplum örgütünün desteklediği seminer, Nisan 2008 ve Aralık 2010 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen seminerlerin devamı niteliğinde olacak.

Seminer, küçük ölçekli üreticilerin, küçük esnaf ve işletmecilerin, ulusal ve uluslararası pazarlara erişmekte karşılaştıkları sorunları belirlemek ve analiz etmek amacıyla yerel gıda değer zincirlerinin yönetimi üzerinde odaklanıyor. 12 ülkeden 50'si yabancı yaklaşık 200 kişinin katılacağı seminerde, coğrafi işaretli ürün üreticileri de yer alacak.

Coğrafi işaret konusunda iyi deneyimlere sahip ülkelerin deneyimlerini paylaşacağı seminer boyunca Akdeniz ülkelerinin ve Türkiye'nin katlımıyla çeşitli meyveler, zeytin ve zeytinyağı ve peynir üzerine coğrafi işaretlerin etkilerini araştıran çalıştaylar düzenlenecek. Seminerde Finike nar ve portakalı, Elmalı bölgesi şaraplarını yerinde incelemeye yönelik saha çalışmaları da yapılacak.

Seminer sonunda Türkiye Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Araştırma Ağı ve Uluslararası Akdeniz Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Ağı'nın kuruluşu lanse edilecek. Seminer süresince coğrafi işaret almış Akdeniz ülkeleri yöresel ürünlerinin sergileneceği bir küçük fuar da yer alacak.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, yöresel ürünlerin ülke ekonomisi için önemine değinerek bunların koruma altına alınması gerektiğini kaydetti. Antalya'nın bu konuda öncü hale geldiğini kaydeden Çandır, oda ve borsaların Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Örgütü olan Origin'e üye olmasının bölgeye has ürünlerin uluslararası alana çıkmasının ilk adımı olacağını vurguladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ali Çandır

===

Vecdi Gönül'den Müdür Sağlam'a ziyaret

MİLLİ Savunma eski Bakanı, Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, beraberindeki heyetle birlikte İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ı ziyaret etti. Vecdi Gönül, Emniyet Müdürü Sağlam'a yeni görev yerinde başarılar dileyerek, üç polis memurunun şehit edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu da dile getirdi. Emniyet Müdürü Sağlam'ın nezdinde şehit ailelerine ve tüm Emniyet Teşkilatına başsağlığı dileyen Gönül, ziyaret sonunda Antalya Emniyet Müdürlüğü şeref defterini de imzaladı. Emniyet Müdürü Sağlam da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, böyle bir acının tekrar yaşanmamasını temenni etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Kepez'de dersler başladı

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede eğitim gören öğrencileri belediye hizmet binasında ağırlıyor ve onlara yerel yönetimlerin çalışmaları hakkında bilgi veriyor. 'Kamu Kuruluşları ve Çalışma Şekli' ders konusu kapsamında geçen yıl 4 bine yakın öğrenciye temel bilgiler veren Başkan Tütüncü, bu yıl da ilk olarak İrenoğulları ve Fikret Haluk Saraçoğulları orta okulları öğrencilerini belediye hizmet binasında ağırladı.

Kepez Belediye Meclis Salonu'nda yaklaşık 100 öğrenciyle bir araya gelen Başkan Tütüncü, öğrencilerin yerel yönetimlerin çalışmaları ve belediye başkanının görev alanları hakkında merak ettiği tüm sorulara tek tek cevap verdi. Tütüncü, "Kepez'de sorumlu olduğumuz 60 mahalle ve 7 köy bulunuyor. Bu yerlerin tümüne de hizmet götürmekle yükümlüyüz. Belediye hizmet binası içerisinde zabıta, halkla ilişkiler, imar, park bahçeler, fen işleri gibi çeşitli müdürlükler yer alıyor. Kepezli vatandaşların çok daha iyi hizmet alabilmeleri için bu birimlerde gece gündüz projeler üretmek için çalışıyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tütüncü öğrencilerle

===

Yaşam Akademi miniklerle buluştu

YAŞAM Akademi Derneği üyesi özel gençler, toplumda engellilik bilincinin çocukluk çağlarında oluşturulması gerektiğine olan inançla hayata geçirilen 'Yaşam'a Minik Adımlar' projesi kapsamında ilk ziyaretini Konyaaltı'ndaki Mutlu Dahiler Çocuk Kulübü'ne yaptı. Dernek başkanı ritim ustası Ferudun Mete ile Mutlu Dahiler'e giden özel gençler, önce konser verdi.

Daha sonra miniklerin arasına karışan Yaşam Akademili özel gençler, enstrümanlarını tanıtıp çalmayı öğretti. Miniklerle birlikte 'Dağlar Dağlar', 'Rengarenk', 'Osman Aga', 'Kara Tren' gibi sevilen şarkı ve türkülerle çocuk şarkılarını söyleyen Yaşam Akademi Derneği ritim grubu, 1 saatlik ziyaretin ardından yeniden buluşmak dileğiyle Mutlu Dahiler'den ayrıldı.

Yaşam Akademi Derneği Başkanı Ferudun Mete, ilk kez bir anaokulunda konser verdiklerini kaydetti. Mete, "İlk buluşmamız çok güzel geçti. Çocuklarla özel gençlerin çabucak kaynaşıvermesi bize Yaşam'a Minik Adımlar'ın ne kadar doğru bir proje olduğunu gösterdi" dedi. Geçen yıl Antalya'da 30 okulda konser verdiklerini ifade eden Mete, "Bu yıl Akdeniz Bölgesi'nde 100 okulda sahneye çıkmayı planlıyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Anaokulundan foto

===

GÜNLÜ

Defterdarlık'tan satılık araçlar

ANTALYA Defterdarlığı, Emniyet Müdürlüğü'nce trafikten men edilen veya alıkonulan otomobil, kamyon, kamyonet ve motosikletleri ihale yoluyla satacak. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, bugün (Çarşamba) ve yarın gerçekleştirilecek ihalelerde 1 kamyonun 2 bin 200, 2 kamyonetin toplam 10 bin 500, 7 motosikletin toplam 1925, 17 otomobilin ise toplam 59 bin 700 TL'den satışa çıkarılacağını açıkladı.

Hidayet Mat, açık teklif usulüyle yapılacak ihalelerde satışa çıkarılacak kamyonun 2000 model, 2 kamyonetten birinin 1998, diğerinin 2004 model, motosikletlerin 2000 ile 2007 model, otomobillerin ise 1990 ila 1999 model aralığında olduklarını, ihalesi yapılacak taşıtlarla ilgili ayrıntılı bilginin Antalya Defterdarlığı'nın www.antalyadefterdarligi.gov.tr adresinde yayınlandığını kaydetti.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Öğretmenler kaza yaptı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 öğrenci ve 3 öğretmen yaralandı. Kaza, Alanya-Antalya Karayolu Payallar Beldesi mevkiinde meydana geldi. Türkler Beldesi'ndeki Ayşe Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na giden 41 yaşındaki Mehtap Uygun'un kullandığı 48 LZ 332 plaklı otomobil, kavşakta Ünsal Yılmaz idaresindeki 07 AKA 71 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, sürücü Mehtap Uygun, otomobildeki öğretmen arkadaşları 30 yaşındaki Çiğdem Mor, 41 yaşındaki Nihal Özer ve aynı okulda öğrenci olan Mehtap Uygun'un oğlu 6 yaşındaki Umut Uygun yaralandı. Yaralılar Alanya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılardan omzunda kırık bulunan Nihal Özer'in tedavisi sürerken diğer yaralılar taburcu edildi. Diğer otomobilin sürücü Ünsal Yılmaz ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

ITKM ilkbaharda açılıyor

ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın inşaat çalışmaları hızla süren Isparta Ticaret Kültür Merkezi'nde (ITKM) incelemelerde bulundu. ITKM'nin 2013 yılında açılacağını belirten Başkan Günaydın, Isparta'da bir değişim rüzgarının estiğini söyledi. Yapıla hizmetlerle ciddi bir iş istihdamı sağlandığını vurgulayan Başkan Günaydın, inşaattaki tüm çalışmaların proje yapı malzeme ve çalışmalarına uygun bir şekilde yapıldığını söyledi.

ITKM'nin 200 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu anlatan Başkan Günaydın, "Kışa doğru bu inşaatımız bitecek. Bahara aylarında da binamızın açılışını yapmayı hedefliyoruz. Bu inşaatımız ile birlikte belediyemiz tarafından inşası devam eden pazarımız ve izolasyon fabrikamız da bitirilecek. Artık Isparta'da büyük bir değişim yaşanıyor. 10 yıldır karamsarlıkta olan şehrimiz artık bu karamsarlığı üzerinden attı. Isparta kazanan bir şehir haline gelecek" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Başkan ve inşaat alanından foto

===

Hacı adayları uğurlandı

FİNİKE'de 35 hacı adayı için ilçe müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Belediye çadırında yapılan törene, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Finike Müftüsü Lütfi İmamoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, hacı adayları, yakınları çok sayıda vatandaş katıldı. Sahilkent Hal Camii İmamı Bilal Aygün'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, konuşan Müftü İmamoğlu, hiçbir yolculuğun, hac yolculuğunun heyecanını vermediğini kaydetti.

İslamın beş şartından biri olan hac görevini yerine getirecek hacı adaylarının, kutsal topraklarda renkleri, kültürleri, dilleri, ırkları, tamamen birbirinden farklı insanları göreceklerini anlatan İmamoğlu, "Kırmızısı, siyahı, beyazı aynı safta namaz kılacak. Bu yolculukta çok sabırlı olmanız gerekiyor. Hac bol sabrı gerektiren bir yolculuktur. Bu ibadet öyle bir ibadettir ki doğru yapıldığı takdirde, mükafatı cennettir" dedi.

Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ise "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, her türlü kötü emellere karşı hacı adayları dualarınızı, Türkiye için, Antalya için, Antalya incisi güzel ilçemiz Finike için eksik etmeyin. Bu ibadeti, tüm Finikeliler adına sağlıklı bir şekilde geçirmenizi diliyorum" dedi. İlahi ve kasidelerin okunmasının ardından Finike Müftüsü Lütfi İmamoğlu'nun yaptığı dualar eşliğinde, hacı adayları uğurlandı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Törenden foto

===

Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyeleri, zamları boş tencere ve tavalarla protesto etti

Zamlara protesto

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖOP) üyeleri, başta doğalgaz, elektrik ve akaryakıt olmak üzere çeşitli ürünlere yapılan zamları, boş tencere ve tavalarla protesto etti. Attalos Heykeli önünde toplanan ÖDP'lilerden bazıları, ellerinde tuttukları boş tencere ve tavaları birbirine vurarak zamları protesto ederken, bazıları da 'Zam Kazığı' adını verdikleri karikatürleri göstererek tepkilerini gösterdi. Bazı vatandaşların alkışlarla destek verdiği eylemde ÖDP'liler 'AKP zamlarını al başına çal' sloganı attı.

Eylemde konuşan ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen, AKP'nin yeni zamlarla yeni dönemde de zengin dostu, yoksul düşmanı politikaların kararlı bir uygulayıcısı olacağını gösterdiğini söyledi. Ergen, "AKP söylediği gibi gerçekten durmuyor ve zamlarla yola devam ediyor. AKP kendi oluşturduğu açığın yükünü zenginlere değil dar gelirlilerin ve yoksulların sırtına bindiriyor. AKP'nin izlediği savaşçı politikaların sonucu olarak son aylardaki harcamaların arttı. Zamlar bu yüzden geldi" dedi.

Zamlar ve yeni vergilerle AKP'nin bütçede oluşan açığı, emekçi yoksul halkın sırtından kapatmaya çalıştığının savunan Ergen, bütçe açığının da ekonomide yaşanan krizin de sorumlusunun halk değildir, AKP olduğunu dile getirdi. Zamların derhal geri çekilmesini isteyen Ergen, aydınlanma, ısınma başta olmak üzere temel ihtiyaçları karşılayabilecek oranda enerjinin halka parasız sunulması gerektiğini belirtti. Ergen, akaryakıt fiyatlarında dünyada en pahalı ülkesi haline gelen Türkiye'de, AKP döneminde doğalgaz zamlarının toplamının yüzde 208'e ulaştığını vurguladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden

===

Veteriner Hekimler Odası başkanlığına Muammer Saygılı bir kez daha seçildi.

Saygılı 9.

kez başkan

ANTALYA Veteriner Hekimler Odası başkanlığına Muammer Saygılı 9'uncu kez seçildi. Seçimlerin 2 yılda bir yapıldığını hatırlatan Saygılı, "Bunca yıldır meslektaşlarımın güveninin sürmesinden dolayı gurur ve onur duyuyorum. Bundaki en büyük payın tarafsızlığımı korumam olduğunu düşünüyorum" dedi. Saygılı, gelecek 2 yılda toplum dinamiklerini göz önüne alarak yerel, sektörel ve mesleki bazdaki konularda tarafsızlığını koruyarak duruş sergileyeceklerini, halk ve çevre sağlığı konularında uyarılarını sürdüreceklerini belirtti. Antalya Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Mehmet Hürcan Ertürk, Tevfik Murat Karabayoğlu, Çağdaş Tekman ve Sezgin Bakkal getirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Muammer Saygılı - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement