Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.ANTALYA'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Atatürk Caddesi'ndeki bir fastfood mağazası yanında düzenlenen pilav dağıtımına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

17.04.2013 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Abdullah Sevimçok

===

Hamburger yerine pilav yediler

ANTALYA'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Atatürk Caddesi'ndeki bir fastfood mağazası yanında düzenlenen pilav dağıtımına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla pilav günü düzenlendi.

Atatürk Caddesi'ndeki bir fastfood mağazası yanında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara pilav ile ayran dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 500 kişiye pilav ve ayran ikram edildi. Etkinlikte konuşan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ünlü, merkezin faaliyetlerini anlattı. Vatandaşlarla sohbet eden Ünlü, Gençlik Merkezi'nin kamp çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinlikten foto

===

Kendileri bile şaşırdı

ALANYA'da geçen yıl otel denetimlerinde çekilen ve hijyen kurallarına uygun olmayan görüntülerin yer aldığı fotoğraflar, otel işletmecilerini dahi şaşırttı. Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 'Veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu' hakkında turizmcilere yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısında, otellerde yapılan gıda denetimlerinde çekilen fotoğraflar slayt şeklinde katılımcılara gösterildi. Hijyen kurallarına uygun almayan görüntülerin yer aldığı fotoğraflara toplantıya katılan otel yetkilileri dahi şaşırdı.

SALONDA ŞAŞKINLIK YARATTI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, kanunun amacı, gıda güvenilirliği ve halk sağlığı ile yapılacak denetimlerde dikkate aranacak koşullar konusunda turizmcileri bilgilendirdi. Uyulması gereken kurallara dikkat çekmek amacıyla, otel denetimlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisi ise salonda şaşkınlığa neden oldu. İçki deposu, dondurulmuş ürünlerin saklandığı yerler, sebze deposu ve çatı katlarındaki hijyen olmayan görüntüler, çoğunluğu otelcilerden oluşan turizmcileri şaşırttı.

Amaçlarının ceza yazmak olmadığını belirten Rüzgar, "Bizim için ceza yazmaktan çok, işletmenin cezaya ödeyeceği parayla kendi eksiklerini gidermesi önemlidir. Bu fotoğraflar geçen yıl çekildi ve işletmelere gerekli cezalar verildi." dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toplantıya katılanlar ve slayt gösterisi

===

Doktor Ersin Asrlan Alanya'da anıldı

GAZİANTEP'te görev sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan, Alanya Devlet Hastanesinde anıldı. Gaziantep'te görev yaptığı sırasında hasta yakının saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ı unutmayan meslektaşları Alanya Devlet Hastanesi önünde anma töreni düzenledi. Türk Tabibler Birliğ, Sağlk-Sen, Türk Sağlık Sen ve Ses Alanya Temsilciğinin ortaklaşa düzenlediği anma programında Dr Erslan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Doktorlar ve hastane personelinin katıldığı anma programında 'Sağlıkta Şiddete Son, Ersin Sistem Kurbanı, Performans Sağlığa Zararlıdır, Sağlıkta Dönüşüm Öldürüyor, Performansa Hayır' dövizleri taşındı.

Sağlık çalışanların şiddet görmeye devam ettiğini belirtti. Tabip Odası Alanya Temsilcisi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. İbrahim Halil Yalçın, " Dr Ersin Arslan öldürülmesinin üzerinden 1 yıl geçti. Ülke genelinde her gün sağlık çalışanları şiddete uğramaya devam ediyor. Sağlık çalışanları şiddeti sadece hasta yakınlarından görmüyor. Hükümet ve idarecilerin üsluplarıyla mobbing uygulanmakta. İfade özgürlüğünden dolayı ise sürgün ve soruşturmayla karşı karşıya kalıyoruzö dedi. Sendika üyeleri daha sonra Bostancı Camiinde mevlüt okuttu.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Açıklama ve anma törenine katılanlar

===

Burdur'da Yöresel yemekler yarıştı

BURDUR'da, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ödüllü 'Yöresel Yemek Yarışması' düzenlendi. Hamur işi tatlı, yemek ve çorba kategorilerinde toplam 22 yarışmacı, jüri üyeleri önünde hünerlerini sergiledi. Yemek kategorisinde birinciye 300 TL, hamurişi-tatlı kategorisinde birinci olana 200 TL, çorba kategorisinde birinciye ise 150 TL ödül verildi. Grand Özeren Otel'de düzenlenen yarışmayı Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, daire müdürleri ve davetliler izledi.

Su böreği, Dilber Dudağı, Ceviz Ezmesi, Kabak Tatlısı, Gazel Böreği, Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Erişte Makarnası, Sarma Aşı gibi Burdur'a has lezzetlerin yarışmasında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, "Burdur'un yöresel yemeklerini jürinin beğenisine sunduk" dedi. Yemek Kategorisinde Feriha Saydam Sarma aşı ile birinci olurken, Hamur İşi-Tatlı Kategorisinde Damla Aydın Gazel Böreği, Çorba Kategorisinde ise Şefika Koca Tarhana Çorbası ile birinci oldu. Yarışmaya katılanlara Burdur Belediyesi'nin bastırdığı Burdur Yemekleri ve Kültürü isimli kitap hediye edildi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Yarışmadan

===

Çavuşoğlu organlarını bağışladı

Fuar alanında Finike Devlet Hastanesi tarafından açılan organ bağış standının da gezen Çavuşoğlu'na burada Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Konak tarafından organ bağışı hakkında bilgi verildi ve kendisine organ bağışı yapma teklif edildi. Organlarını bağışlamayı kabul eden Çavuşoğlu'nun bilgileri organ bağış kartına işlendi. Organ bağış görelisinin "Organ bağışı konusunda size ulaşabileceğimiz yakınınız" sorusuna Çavuşoğlu, "Eşim" diyerek cevap verdi. Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ve AK Parti Antalya il Başkanı Mustafa Köse şahitliğinde, organ bağışı evraklarını imzalayan Çavuşoğlu'na organ bağışı kartı verildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Antalya'da düzenlenen organ bağışı rekoruna katılmak istediğini ancak görevi nedeniyle katılamadığını ve çok üzüldüğünü söyledi. Çavuşoğlu, "Bugün burada organ bağışı yapmak nasip oldu. Finike Devlet Hastanesi Başhekimimizi ve yetkilileri kutluyorum. Ben bu vesileyle herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum. Son zamanlarda organ bağışı konusunda ne kadar başarılı olduğumuz, özellikle Akdeniz Üniversitesi'nin ve oradaki hocalarımızın ne kadar başarılı olduklarını görüyoruz. Organ bağışı olan insanların hayatlarının nasıl değiştiğini gördük. Herkes organ bağışına evet desin" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Çavuşoğlu stantta ve organ bağışı kartıyla - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement