Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanına 60 milyon lira borç alabilme yetkisi verildi.

15.01.2014 16:06

Antalya Büyükşehir Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanına 60 milyon lira borç alabilme yetkisi verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Hüsnü Karakaş Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında .

Toplantıda, belediyenin cari ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere ipotek tesisi yapılması kaydıyla bankalardan 60 milyon lira tutarında 120 aya kadar borçlanma ve borç karşılığında teminat ve ipotek verme işlemlerinin yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü.

AK Parti Meclis Üyesi Yaşar Tabur, borçlanma yetkisinin mayıs ayından önce verilmesinin yasal ve yönetmeliğe uygun olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili olumlu imza atan herkesten Sayıştay'ın savunma istediğini ve yargısal sıkıntıların olabileceğini ifade eden Tabur, şöyle konuştu:

"2012 yılında yapılan 80 milyon liralık borçlanma nedeniyle Sayıştay, karara imza atan meclis üyeleri hakkında savunma istemiştir. Borçlanma talebi yasal ve yönetmeliğe uygun değildir. Burada bir suç işlenmektedir. Borçlanmanın proje karşılığı olması gerektiğini düşünüyoruz. Mayıs ayından önce borçlanmanın  yasal olmadığını belirtiyoruz. Bu gerekçelerle 60 milyon liralık borçlanma yetkisine grubumuzun kararı reddir."

MHP Meclis Üyesi Reşat Oktay da belediyenin yıllık 40 milyon lirayı aşan cari faizi ödemekle yükümlü olduğunu, borcu kapatarak borçlanma yaşandığını söyledi.

İşçi ve esnafın alacağını beklediğini dile getiren Oktay, "Belediyenin paraya ihtiyacı var. İşçi ve esnaf parasını beklerken bu işi 7 ay ötelemenin Antalya'da ne tür bir kangrene neden olacağını bir düşünün" diye konuştu.

Daha sonra yapılan oylamada, Büyükşehir Belediye Başkanına 60 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi, oy çokluğu ile kabul edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement