Araştırmacı-Yazar Uzundere'den Asimder'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Araştırmacı-Yazar Uzundere'den Asimder'e Ziyaret

Araştırmacı-Yazar Uzundere\'den Asimder\'e Ziyaret

Yazar Ali Eşref Uzundere, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.
Araştırmacı-Yazar Uzundere'yi, ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

08.11.2013 13:12

Yazar Ali Eşref Uzundere, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Araştırmacı-Yazar Uzundere'yi, ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Gülbey, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Iğdır bölgesinde Ermeni çetecilerinin çoluk çocuk, yaşlı genç demeden yüzlerce Müslüman'ı katlettiklerini anımsattı. Iğdır'ın Hakmehmet, Oba, Gedikli, Küllük, Bayraktutan ve Kadıkışlak köylerinde toplu mezar tespit edilmiş, bunlardan yalnızca 3'ünün açılmış olduğunu ifade eden Gülben, "Bu açılan toplu mezarların açılışında canlı şahitlik yapan ve bunları bir bir kaleme alan siz gibi araştırmacının derneğimizi ziyaret etmesi bizleri ayrıca onurlandırmıştır. Ayrıca bölgede Ermenilerin yaptığı katliamı anlatan genişçe bir kitap koleksiyonuna sahip olduğunuzu da bilmekteyiz, teşkilat olarak faydalanmak isteriz" dedi.

Araştırmacı-Yazar Ali Eşref Uzundere ise; "ASİMDER gibi bir teşkilatın özellikle Ermeni diasporasının 2015 yılına hazırlandığı sözde soykırımı 'Türkiye'ye kabul ettireceğiz' dediği bugünlerde göstermiş olduğunuz özverili çalışma taktire şayandır. Iğdır'da kazılan tüm toplu mezarların açılışında bulundum, gördüklerimi kaleme alarak kitaplaştırdım. Gelecekteki gençlerimizin de Ermenilerin bu bölgede nasıl katliam yaptıklarını bilmeleri gerekir. Kitaplığımda onlarca kitap bulunmakta ve bu kitapları teşkilatınıza bağışlamak istiyorum. Derneği ziyaret eden misafir ve üyeleriniz de faydalanarak bilgi sahibi olup her gittikleri yerde bu katliamları anlatmalılar" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Araştırmacı-Yazar Uzundere'ye Ermenilerin yaptığı katliamları anlatan tarihi kitaplar hediye etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araştırmacı-Yazar Uzundere'den Asimder'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement