Arıcılar, Sertifikalarını Düzenlenen Törenle Aldılar - Son Dakika
Yerel

Arıcılar, Sertifikalarını Düzenlenen Törenle Aldılar

Arıcılar, Sertifikalarını Düzenlenen Törenle Aldılar

Düzce Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) yürüttüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen “Sağlıklı Kovan, Sağlıklı Bal, Daha Fazla Kazanç” Arı Hastalıkları ile Doğru Mücadele ve Kontrol Yöntemleri isimli projenin sertifika töreni yapıldı.

26.12.2013 15:34

Düzce Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin (DAGEM) yürüttüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen "Sağlıklı Kovan, Sağlıklı Bal, Daha Fazla Kazanç" Arı Hastalıkları ile Doğru Mücadele ve Kontrol Yöntemleri isimli projenin sertifika töreni yapıldı.

Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu arıcılık sektöründe ilerlememiz gerektiğini söyleyerek, "Üniversitemiz, yerel yönetim ve arıcıların işbirliği ile daha büyük işler başarabileceğimize inanıyorum. Üniversitemiz Düzce'nin yerel kalkınmasını çok önemsemekte ve bu alanda yapılan her çalışmayı desteklemektedir. DAGEM olarak biz bu desteği avantaja dönüştürmek için projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Kekeçoğlu, yapılan ve yapılacak olan projeler ile Düzce ve bölge halkının arıcılık alanındaki eğitim ihtiyacını karşılayarak, arıcılık faaliyetlerinin daha bilinçli yapılmasını sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. Kekeçoğlu son olarak projenin sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasında emeği geçen başta Proje ortakları Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Yığılca Kaymakamlığına, Gölyaka Bal Üreticileri Birliğine ve arıcılara teşekkür etti.

Hacettepe Üniversitesi Arı Ürünleri Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırım arıcılıkta eğitimin yanı sıra, arıcılar arasında iletişimin de önemli olduğunu vurgulayarak "Bu sertifikaları alarak çok büyük bir sorumluluk da almış durumundasınız. Artık sizler bizlerden öğrendiklerinizi başka arıcılara öğretmekle mükellefsiniz" dedi.

Proje ortaklarından Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek ise kurum olarak, arı üreticilerinin yanında olduklarını ifade ederek her zaman arıcılara destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Proje ortaklarından Gölyaka Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Örenay, yaptığı konuşmada eğitimin arıcılar için önemine değinerek, "Düzce Üniversitesi bizim için, bölge için çok büyük bir nimet. Biz arıcılar olarak üniversitemize ve bizde emeği çok büyük olan DAGEM'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sertifika törenine geçmeden duygularını paylaşan, arı üreticileri, böyle bir eğitimin ne kadar önemli olduğunu söylediler, bu eğitimler sayesinde doğru bildikleri şeylerin ne kadar yanlış olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, emek veren herkese teşekkür ettiler.

Ardından sertifika törenine geçildi. Eğitimlere katılarak başarılı olan 66 bal üreticisi sertifikalarını eğitimcilerden aldılar. Toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arıcılar, Sertifikalarını Düzenlenen Törenle Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement