Atça'da Her Öğrencinin Bir Fidanı Oldu - Son Dakika
Yerel

Atça'da Her Öğrencinin Bir Fidanı Oldu

Atça\'da Her Öğrencinin Bir Fidanı Oldu

Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, 200 fidanı toprakla buluşturarak fidanlara kendi isimlerini verdi.

25.04.2014 09:44  Güncelleme: 09:52

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atça Meslek Yüksek Okulu öğrencileri 200 fidanı toprakla buluşturarak fidanlara kendi isimlerini verdi.

Sultanhisar'a bağlı Atça Mahallesinde bulunan MYO öğrencilerinden Kaizen grubunun öncülüğünde başlatılan etkinlik kapsamında Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya, Atça MYO Müdürü Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu, öğretim üyesi ve görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu, Nazilli- Aydın D320 devlet karayolu ile TCDD demir yolları arasındaki dolgu alanında hazırlanan ağaç dikim alanına dikilen fidanlarla ilk hatıra ormanının temellerinin atıldığını ifade etti.

Atça MYO öğrencilerinden Kaizen grubu lideri Kübra Kızılkaya, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Mete Büyükkaya, Elif Kalafatçılar, Burçin Güldalı, Burcu Çelik, Mehmet Can Şen ve ben dahil olmak üzere 6 arkadaşın kurduğu Kaizen Grubu, Japonca'da 'sürekli gelişim' demek. Biz burada gelişim başlattık. Bizden küçük yaş gruplarına öncelik olacak ve her mezun olan arkadaşımız burada kendi adına bir fidanı olacak. Böylece hem doğaya katkımız olacak, hem hatıramız olacak" dedi.

UZUN VADELİ PROJE

Atça MYO Müdürü Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu, "Öğrencilerimizin başlattığı bu etkinlik yarın onların torunları tarafından hatırlanacak. Onlardan biri mutlaka buradan geçerken babaları veya dedelerinin dikmiş olduğu bu ağaçların gölgesinde mola vererek dinlenecek. Bugün 814 öğrencimiz var. Yarın bu sayı 10 binlere ulaşacak. Biz bu projeyi uzun vadeli düşünüyoruz. Biz uzun zamandır hatıra ormanı kurmayı planlıyorduk. Atça Meslek Yüksek Okulunu daha iyi tanıtma anlamında öğrencilerimize her yıl değişik projeler veriyoruz. Bu projelerden bir tanesi olan ve Kaizen Grubu öncülüğünde Belediye Başkanımızın da desteği ile hatıra ormanımızın ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Atça Meslek Yüksek Okulunun hem hatırlanması, hem de doğanın buradan geçen insanlara bir örnek olması açısından biz bunu yol kenarına düşündük. Daha geniş alanlarda önümüzde ki yıllarda umarım gerçekleştiririz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atça'da Her Öğrencinin Bir Fidanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement