Aydın'da 3 Bin 146 Hasta Evde Sağlık Hizmeti Alıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 3 Bin 146 Hasta Evde Sağlık Hizmeti Alıyor

Aydın\'da 3 Bin 146 Hasta Evde Sağlık Hizmeti Alıyor

Aydın Halk Sağlığı Müdür Dr. Şenol Okur, il genelinde 3 bin 146 hastaya Evde Sağlık hizmeti verildiğini belirtti.

05.03.2014 10:15

Aydın Halk Sağlığı Müdür Dr. Şenol Okur, il genelinde 3 bin 146 hastaya 'Evde Sağlık' hizmeti verildiğini belirtti.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, Müdür Yardımcısı Dr. Okan Özdemir, Toplum Sağlığı Şube Müdürü Dr. Zehra Birincioğlu ve Merkez Mobil Evde Sağlık Hizmetleri Ekibinde görev yapan sağlık personeli Aydın merkez Ovaeymir beldesi ve Kardeşköy köyünde evde sağlık hizmeti alan iki hastayı ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Okur, evde bakım hizmeti konusundaki talepleri dinledi.

Türkiye'de evde sağlık hizmetlerinin ilk kez 2006 yılında Nazilli ilçesinde 13 hastayla başladığını anımsatan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, bu hizmetin 2010'da yürürlüğe giren Evde Sağlık Hizmetleri Yönergesi gereğince 81 ilde yaygınlaştırıldığını söyledi. Evde bakım konusunda Aydın'ın Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Okur, "Uygulamanın Nazilli ilçemizde başlaması bir tesadüf değildir, çünkü ülkemizin en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı bir şehrimizdir. Uygulamanın başladığı günden bugüne kadar Aydın'da 9 bin 318 hastaya evinde sağlık hizmeti verilmiştir. Bugün itibariyle de 3 bin 146 hastaya evinde sağlık hizmeti aktif olarak verilmektedir. Evde sağlık hizmetinden faydalanan hastalarla bakımlarını üstlenen yakınlarına moral ve destek verilmektedir. Yorulmadan, bıkmadan, bu hizmeti vereceğiz. Hastalarımız için fonksiyonel karyola dahil her türlü malzeme konusunda destek ve yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Evde Sağlık Hizmeti veren personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Okur, şunları söyledi: "Evde sağlık hizmeti alan hastalarımız devletimizin şefkat kanatları altındadır. Yorulmadan, bıkmadan, bu hizmeti vereceğiz. Hastalarımız için fonksiyonel karyola dahil her türlü malzeme konusunda destek ve yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 3 Bin 146 Hasta Evde Sağlık Hizmeti Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement