Baharın Yaklaşmasıyla Aktarlara Olan İlgi Arttı - Son Dakika
Yerel

Baharın Yaklaşmasıyla Aktarlara Olan İlgi Arttı

Baharın Yaklaşmasıyla Aktarlara Olan İlgi Arttı

Baharın yaklaşmasıyla birlikte artan enfeksiyon, vatandaşların aktarcılara akın etmesine neden oldu.

11.03.2012 16:23

Baharın yaklaşmasıyla birlikte artan enfeksiyon, vatandaşların aktarcılara akın etmesine neden oldu. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkiler rahatsızlıkları olan insanlara umut oluyor.

Aktarcı Sinan Kılıç, baharın gelmesiyle oluşan hastalıklara bitkisel ürünler önerdi. Kılıç, rahatsızlanan hastalar için, "Önce doktora sonra bana uğrasınlar" dedi.

Rahatsızlığı olan hastalar için önce doktor uyarısı yapan Sinan Kılıç, hekimlerin önerisiyle tavsiye edilen bitkisel ürünlerin kullanılması gerektiğini belirterek her bitkinin bir rahatsızlığı giderici özelliğinin olduğunu vurguladı.

20 yıldır aktarcılık yapan Sinan Kılıç, baharın gelmesi ve polenlerin de üremesiyle beraber insanlarda birtakım enfeksiyonların oluştuğunu, bunun için papatya çayı içilebileceğini, ağız-boğaz rahatsızlıkları için de ada çayı, ıhlamur, zencefil, tarçın, zerdeçal karışımı bitkisel çaylar yapılıp tüketilebileceğini belirtti.

Çeşitli rahatsızlıklara da önerilerde bulunan Sinan Kılıç, "Kadın hastalıkları için civanperçemi çayı ihmal edilmemeli, düzenli olarak kullanabilir. Psikolojik rahatsızlıklarda valeryan, sarı kantaron çayı içilebilir. Avokado çayı böbrek taşları için faydalıdır. Isırgan otunu evimizden hiçbir zaman eksik etmemeliyiz. Isırgan otunun da vücuda birçok faydası vardır" şeklinde konuştu.

Ayrıca Peygamberimizin "Çörek otuyla ilgili ölümden başka her hastalığa şifası vardır" sözünü söyleyen Kılıç, çörek otunun yararlarından da şöyle bahsetti:

"Dövülür de bir beze bağlanıp sürekli koklanırsa soğuk nezleyi giderir. Çörek otunun yağı saçkıran hastalığına, siğillere ve bene faydalıdır. Sirkeyle haşlanır ve bununla gargara yapılırsa soğuktan ağrıyan dişlerin ağrısına faydalı olur. Alaca denen hastalığa ve sıtmaya karşı şifalıdır. Midenin şişkinliğini giderir, nefes tıkanıklığını önler. Şişkinliği, alaca hastalığını ve balgamdan doğan ve dört günde bir nöbetle gelen sıtma hastalığını giderir. Sirke ile macun yapılıp karın üzerine vurulursa, bağırsak kurtlarını öldürür. Yağını sivilce ve benler üzerine sürmek faydalıdır. Yağı saç ve sakala sürülürse saç ve sakalı çabuk bitirir ve beyazlamasını geciktirir. Ekmeğe karıştırılırsa şişkinlik yapmaz. Çörek otu, baş ağrısına, felce, yüz ve ağız felçlerine, uyku hastalığına, unutkanlığa ve baş dönmesine karşı faydalıdır. Midenin rutubetini kurutur, ağrıyı-sızıyı dağıtır, diş ağrısı için faydalıdır. Böbrek ve mesane taşlarına karşı faydalıdır. Öğütülmüş şekilde günde 1 defa tatlı su kaşığı ile su veya yoğurtla tüketilirse, kilolu insanları zayıflatmayı, zayıf insanlara da kilo aldırmayı sağlar.

Metabolizmayı dengeleyen bir direnci vardır". - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baharın Yaklaşmasıyla Aktarlara Olan İlgi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement