Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"(Başbakan Erdoğan) Yüz binler, 'Ben sana sahip çıkıyorum, sen güzel adamsın, sen 24 saat hayatını milletine, hizmetine adamış adamsın.

28.03.2014 17:30

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Yüz binler, 'Ben sana sahip çıkıyorum, sen güzel adamsın, sen 24 saat hayatını milletine, hizmetine adamış adamsın. Biz sana teşekkür ediyoruz' dedi. Bu karaları bize çalmak isteyenler, yüzleri kapkara oldular, maskara oldular ve ellerinde kasetleri patladı" dedi.

Büyükorhan ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuşan Arınç, 2001 yılında kurulan AK Parti'nin, yaklaşık 12 senedir iktidarda olduğunu ve girdiği 3 genel seçimi, oylarını artırarak kazandığını hatırlattı.

Partisinin karnesinin her zaman "pekiyi"lerle dolu olduğunu, en az iki seçmenden birinin oyunu alır duruma geldiklerini belirten Arınç, "Büyükorhan'ın karnesine baktım, yüreğim iftiharla doldu, çok mutlu oldum. 2002'de Türkiye'de yüzde 36 aldık ama maşallah Büyükorhan, ağanın eli tutulmaz, bize yüzde 52,7 verdi. 2007'de Türkiye genelinde yüzde 47 aldık, Büyükorhan, 'Al benden yüzde 62' dedi. 2011'de yüzde 50 oy almışız Türkiye'de, maşallah Büyükorhan yüzde 67 ile 'Var mı artıran' demiş" ifadesini kullandı.

Arınç, Büyükorhan'ın karnesinin de yıldızlı "pekiyi"lerle dolu olduğunu vurguladı.

İlçe halkına 10 üzerinden 11 verdiklerini dile getiren Arınç, "Helal olsun size. Bu kadar güzel oy oranını görünce birilerinin de yanlış yaptığını fark ettim. Şu karşıdan geliyorum, birkaç ağızdan kötü kelime işittim. Büyükorhan'a yakışmayan cümlelerdir bunlar. O gafillere buradan bir şey söyleyeyim; bu yaptığınız size yakışmıyor, bu terbiyesizliktir, böyle bir şeyi Büyükorhanlı yapmaz, siz yolunuzu şaşırmış adamlarsınız, haddinizi bilin. Büyükorhan'ın şamarı yüzde 67'den aşağı olmaz. Yolunuzu şimdiden seçin. Birkaç ağızdan çıkan laflar bunlar. Bunların hiçbirine itibar etmeyiz" diye konuştu.

Miting alanının karşısında, MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Koçdemir'in afişini gördüğünü bildiren Arınç, onun da bu memleketin evladı olduğunu söyledi.

Koçdemir'in valilik yaptığını hatırlatan Arınç, "Şahsı için bir tek kelime konuşmam ama şunu bilin ki o şahsı vali yapan da AK Parti iktidarıydı. Kimse bize dil uzatmasın, yanlış şeyler konuşmasın. Biz çok şükür meydanlardan geliyoruz, milyonların önünden geliyoruz, yüz binlerin mitinginden geliyoruz. Büyükorhan'da 3-4 bin kişiyle beraberiz ama Bursa'da 150 bin kişiyle miting yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'li Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen'in çok değerli olduğunu ifade eden Arınç, onun, bayrak yarışını Hasan Taş'a devrettiğini anlattı.

Arınç, Türkmen'in kişiliği ve hizmetlerinden memnun olduklarına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terbiyeli, ahlaklı, inançlı bir kardeşimizdir. İnşallah onun yaptığı hizmetleri de Hasan Taş kardeşimiz daha ileri götürecektir. 'Bağımsız aday olup seçilirsem, başka partiden de seçilirsem hemen AK Parti'ye geçeceğim' diyen insanlar var. Seçim gezilerinde gördüm, Düzce Kaynaşlı'da, Erciş'te, Van'da, Malatya'da da böyle örnekler gördüm. Yine böyle bazı adaylardan bahsettiler. Olmaz ya Büyükorhan'da da böyle biri varsa onu bilesiniz diye söylüyorum, bizim tek adayımız Hasan Taş'tır. Seçilse de seçilmese de kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'daki ben dahil 11 milletvekili ve hükümetimiz, kendisinin arkasındadır. Gerçek bir tek adayımız var; o da Hasan Taş'tır."

"Şimdi devleti yıkmaya çalışıyorlar"

Bursa'ya ne kadar hizmet veriliyorsa Büyükorhan'ın da bundan bir gram eksik almayacağını kaydeden Arınç, bunun sözünü verdiğini, verdikleri tüm sözleri de tuttuklarını belirtti.

Arınç, kendileri için seçim sonuçları büyük bir başarıya dönüştüğünde önce belediyelerde kazanmış olacaklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız da büyük bir itibar kazanmış olacak. Biliyorsunuz ki ahlak dışı iftiralarla suçlamalarla hakaretlerle milletimizin sevdalısı Başbakanımıza hakaret edenler, yalan söyleyenler, belden aşağı siyaset yaparak bizi çökertmek isteyenler var. Avuçlarını yaladılar. Millet onlara inanmadı. Millet, partimize daha çok sahip çıktı, Başbakanımıza daha çok sevgi gösterdi. Yoksa Bursa'da 150 bin kişi parayla gelmedi, oraya toplanmadı, ceplerine bir menfaat koymadık. İstanbul'da 1,5 milyon insan menfaat karşılığı gelmedi. Yüz binler, 'Ben sana sahip çıkıyorum, sen güzel adamsın, sen 24 saat hayatını milletine, hizmetine adamış adamsın. Biz sana teşekkür ediyoruz' dedi. Bu karaları bize çalmak isteyenler, yüzleri kapkara oldular, maskara oldular ve ellerinde kasetleri patladı. Bunlar, hükümeti yıkamayacaklarını anlayınca şimdi devleti yıkmaya çalışıyorlar. Dün akşam yine servise verdikleri bir kasette, devletin en önemli gizlilik taşıyan konuşmaları deşifre ediliyor. Vicdansız, ahlaksız, milletine, memleketine düşman birileri tuzak kurmaya çalışıyor. Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi. Allah onlara fırsat vermeyecek inşallah." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement