Başkanlarla Demokrasi Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Başkanlarla Demokrasi Söyleşisi

Başkanlarla Demokrasi Söyleşisi

Köyceğiz Şehit Seyhan Yılmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesinde, Türkiye'de Demokrasinin Gelişimi ve İnsan Hakları Konulu "Demokrasi Söyleşisi"nin ikincisi düzenlendi.

07.03.2013 12:10

Köyceğiz Şehit Seyhan Yılmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesinde, Türkiye'de Demokrasinin Gelişimi ve İnsan Hakları Konulu "Demokrasi Söyleşisi"nin ikincisi düzenlendi.

İlk söyleşi Ekim ayında, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek ve Beyobası Muhtarı Nadi Sül'ün katılımıyla "Yerel Yönetimler" konusunda düzenlenmişti.

İkinci Demokrasi söyleşisine, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek, Beyobası Muhtarı Nadi Sül, Köyceğiz Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, Okul idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Okul Müdürü Niyazi Erken açılış konuşmasını yaparken, söyleşinin yönetimini, Okulun Tarih Öğretmeni Sezgin Yıldırım yaptı. Yöremizin Belediye Başkanları tek tek kendilerini öğrencilere tanıtırken, Başkanların öğrencilik yıllarından verdikleri örnekler, öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Toplantıda Partilerin tüzüklerinin nasıl oluşturulduğu, Belediye Başkan ve Milletvekili Adaylarının tespiti ile partilerin mecliste grup kararı konuları anlatılırken, belediye başkanları tek tek söz alarak görüşlerini ortaya koydular ve insan hakları ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Tüm belediye başkanları çevreyi daha da güzel hale getirmek için yaptıkları çalışmaları, zaman zaman karşılaştıkları sorunları ve sorunların çözümlerinin, kendilerini nasıl zorladığını öğrencilere anlattılar

Öğrenciler belediye başkanlarına, Kültürel ve Sportif anlamda ne tür çalışmalar yaptıklarını, kendilerini en mutlu eden hizmetlerinin ne olduğunu, Öğrenciyken siyasete girme düşüncelerinin olup olmadığını ve böyle bir düşünceleri var ise ne tür bir çalışmayla geleceğe hazırlandıklarını, kendilerine gelecek adına ne tür tavsiyede bulunabileceklerini sordular.

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay'ın öğrencilere, Köyceğiz gölünde tekne turu sözü vermesi ve Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek'in Nisan ayında öğrencileri Çanakkale Şehitliklerine gezi sözü vermesi salonda büyük alkış aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, öğrencilere seçilmiş ve atanmış görevliler ne demektir konularında bilgi verdi. Yakacak, "Böylesine güzel bir konuda, böylesine nezih misafirlerle büyük bir etkinlik gerçekleştirdikleri için okul idarecilerini ve emeği geçen öğretmenlerimiz candan kutluyorum" diyerek teşekkür etti.

Söyleşinin en ilginç ve keyifli anlarından biri de, Tarih Öğretmeni Sezgin Yıldırım'ın Belediye Başkanlarına, "Sizi bir siyaset dehası ile tanıştırmak istiyorum" deyip, Kız Meslek Lisesinde, bir erkek öğrenci olarak seçimi kazanıp Okul Başkanı olmayı başaran Kadir Korkut'u kürsüye davet ettiği an oldu. Başkanların yoğun ilgi ve iltifatı ile karşılaşan Kadir Korkut, seçimi kazanma sırrını arkadaşlarının yüreğine dokunmak ve ayakları yere basan vaatlerle olduğunu söyledi.

Belediyelerimizin gençler için kurdukları spor kulüplerinin faydalarını okullarda görüyoruz deyip, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz belediye kulüplerinde yetişmiş, şimdide okul takımlarında görev alan öğrencileri, başkanlarla tanıştırdı. Köyde yaşayan çocuklardan oluşan; önce Köyceğiz İlçe Birinciliği, sonra Muğla İl Birinciliği,

ardından bölge birinciliği kazanıp, Türkiye yarı finallerinde tek bir yenilgi alarak grup 3.sü ve Türkiye 20.si olan, Kız futbol takımı

öğrencilerinin

başarılarını başkanlara takdim ettiği anlar, bu seferde başkanların alkışladıkları anlar oldu.

Bir çok öğrenci isimlerini duydukları veya gazetelerde fotoğraflarını gördükleri belediye başkanlarını, okullarında görmekten çok mutlu olduklarını söyleyip, belediye başkanlarından "İlimizin Milletvekillerini de bizler adına lütfen davet ediniz dediler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkanlarla Demokrasi Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement