Bologna Uzmanlarından Sü'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bologna Uzmanlarından Sü'ye Ziyaret

Bologna Uzmanlarından Sü\'ye Ziyaret

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projeleri kapsamında 2011-2013 dönemi çalışmalarına ilişkin Bologna uzmanları tarafından Selçuk Üniversitesi'ne (SÜ) ziyaret gerçekleştirildi.

05.03.2012 15:57

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projeleri kapsamında 2011-2013 dönemi çalışmalarına ilişkin Bologna uzmanları tarafından Selçuk Üniversitesi'ne (SÜ) ziyaret gerçekleştirildi.

SÜ'deki Bologna çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, bazı fakülte ve meslek yüksekokullarını gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretler öncesi Rektörlük'te bir tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda, SÜ'nün Bologna sürecine ilişkin üzerine düşen görevleri en ince ayrıntısına kadar başarıyla gerçekleştireceğini belirten SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Bu konu bizim için çok önemli. Bologna ile ilgili çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda artarak sürecek. İnanıyorum ki Selçuk Üniversitesi her alanda Bologna sürecini başarıyla uygulayan üniversiteler arasına girerek bu süreçte büyük bir ivme kazanacaktır" dedi.

Bologna uzmanı Prof. Dr. Mehmet Durman ise, günümüzde hemen hemen her ülkede Bologna uzmanları ulusal takımının kurulmakta ve giderek önem kazanmakta olduğunu dile getirerek, "Bu kapsamda da dünya çapında pek çok faaliyet yürütülmektedir. Ülkemizde de 2006 yılında kurulan Bologna uzmanları ulusal takımı da, Yükseköğretim Kurulu tarafından koordine edilmekte olup, bu süreçte pek çok faaliyet yürütmektedir. Şu ana kadar her yıl proje düzenliyorduk ve 2006 yılından bu yana 5 dönem proje gerçekleştirildi. Son projemiz ise Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projesidir. Bu proje süreklilik sağlamak adına 2011-2013 yılını kapsayacak düzeyde planlandı ve bu çerçevede 14 arkadaşımız bu projede görev almaktadır. Geçtiğimiz yıllarda üniversiteleri ziyaret ederek bir takım paylaşımlarda bulunmuştuk. Gördük ki Bologna süreciyle ilgili konuşulmayan ve bilinmeyen bir şey kalmadı. Artık uygulama zamanı. Hem ulusal, hem de kurumlar düzeyinde uygulama çalışmaları başlatılmalıdır" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bologna Uzmanlarından Sü'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement