Bozüyük'te Kutlu Doğum Haftası Açılışı Töreni - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Kutlu Doğum Haftası Açılışı Töreni

Bozüyük\'te Kutlu Doğum Haftası Açılışı Töreni

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kutlu Doğum Haftası programı, düzenlenen açılış töreni ile başladı.

15.04.2013 13:55

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kutlu Doğum Haftası programı, düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kasımpaşa Camii bahçesinde gerçekleştirilen açılış programına protokol mensuplarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından İlçe Müftüsü Burhan Çakır tarafından açılış konuşması yapıldı. Müftü Çakır, konuşmasında "Günümüzde sokaklarda işlenen cinayetler, öldürülen kadın ve çocuklar, yapılan bir takım hırsızlık ve yolsuzluklar Peygamberimizin (S.A.V.) iki emanetine yeterince sahip çıkmadığımızdan dolayıdır" dedi.

Müftü Burhan Çakır, her yıl değişik temalarla bu güzel haftayı kutlayan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, bu yıl 'Hz. Peygamber ve insan onuru' temasını seçtiğini belirterek şunları söyledi:

"İçinde yaşadığımız 21'inci yüzyılda biz insanlar paraya, mala, mülke, şana, şöhrete, kariyere, mevkiye önem verdiğimiz kadar maalesef insana ve insan onuruna o kadar önem vermedik. İnsanları sevip saymamız hep makam ve mevki ile kariyerle, malla, mülkle oldu. Biz insanlar ilhamı Kur'an'dan, Resulullah Efendimizin sünnetinden almalıyız.

Peygamber Efendimiz Veda hutbesinde 120 bin kişi ile bize de seslenmiş ve 'Sizlere iki emanet bırakıyorum. Bunlara sarıldığınız, bağlı kaldığınız müddetçe yanlış yollara, delalete asla düşmezsiniz. Bunlar Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ve benim sünnetimdir' diye buyurmuştur. İnanıyorum ki günümüzde sokaklarda işlenen cinayetler, öldürülen kadın ve çocuklar, yapılan bir takım hırsızlık ve yolsuzluklar bu iki emanete yeterince sahip çıkmadığımızdan dolayıdır. Peygamber Efendimiz, 23 yıllık peygamberliği boyunca hep insan onuru ve şerefini yükseltmek için çalışmıştır. Bizler de Resulullah efendimizin yaptığı gibi insan onurunu yükseltecek hal ve hareketlerde, davranışlarda bulunmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman aramızda kardeşlik, sevgi, saygı, muhabbet, anaya babaya saygı artacaktır ve biz kardeş toplumu olacağız inşallah" dedi.

Müftü Çakır'ın konuşmasının ardından Mehteran gösterisi sahnelendi. Devamında Kutlu Doğum Pilavı ikramıyla açılış programı sona erdi.

Törene, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, daire müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Kutlu Doğum Haftası Açılışı Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement