Bulanık'ta "Sigarayı Bırakma Kampanyası" - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta "Sigarayı Bırakma Kampanyası"

Bulanık\'ta "Sigarayı Bırakma Kampanyası"

Muş'un Bulanık ilçesindeki Vali Selahattin Hatipoğlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri tarafından 'Sigarayı bırakma kampanyası' başlatıldı.

16.11.2012 15:47

Muş'un Bulanık ilçesindeki Vali Selahattin Hatipoğlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri tarafından 'Sigarayı bırakma kampanyası' başlatıldı.

Vali Selahattin Hatipoğlu YİBO öğrencileri ve öğretmenleri, okul bahçesinde bir araya gelerek, ellerindeki döviz ve pankartlarla 'sigarayı bırakma' çağrısı yaptı. Personelin yanı sıra öğrencilerin sigara kullanımını alışkanlık haline getirmemeleri için çeşitli etkinliklere imza atmayı planlayan Vali Selahattin Hatipoğlu YİBO öğrencileri ve öğretmenleri, veliler için de eğitici faaliyetlere başlayacak. Sigarayı ülkenin en büyük yaralarından biri olarak nitelendiren Vali Selahattin Hatipoğlu YİBO Müdürü Metin Aral, "Sigarayı bırakmaya niyetlenenlere yardımcı olmak için bu kampanyayı başlatıyoruz. Hep beraber el ele, omuz omuza sağlıklı bir hayat için bu çalışmayı sürdüreceğiz. Sigara, hepinizin malumu olduğu üzere hakikaten toplumumuzu yaralayan, hasta eden, kanser eden bir illettir. Biz de bu illetten inşallah kurtulacağız. Hasta bir toplum olmak istemiyorsak acilen ve derhal sigarayı bırakmamız lazım" dedi

Okuldaki etkinliğin ardından Vali Selahattin Hatipoğlu YİBO öğrencileri ve öğretmenleri, kampanya kapsamında ilk olarak Kaymakam Ferit Görükmez'i ziyaret ettiler. Öğrencilerin kampanya hakkında bilgi vermesinin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Ferit Görükmez, öğrenciler ve öğretmenleri anlamlı ziyaretlerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Görükmez, kampanyanın sigara içenler üzerinde olumlu bir etki bırakacağını umduğunu belirtti.

Öğrenciler, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Gök'ü makamında ziyaret ettiler. Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Gök de,

sağlıklı bir toplum için sigaradan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Kampanyaya destek veren eğitimcileri kutlayan Gök, herkesin kampanyaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta 'Sigarayı Bırakma Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement