Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

"Geçmişteki tüm adaletsizlikleri ortadan kaldırmış bulunuyoruz."

17.09.2012 09:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,

"Geçmişteki tüm adaletsizlikleri ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Onun için ben, Güneydoğu halkının tıpkı batıda olduğu gibi, ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi teröre, bu kan emicilere karşı birlik içerisinde dimdik ayağa kalkmasını istiyorum" dedi.

Bakan Çelik, ziyaret için geldiği Bursa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de terörün 30 yıldır devam ettiğini kaydetti. "Terör 30 yıldır can yakıyor, canımızı yakıyor" diyen Çelik, "Bu konuda, özellikle son 10 yılda Türkiye'deki dengesizliklerin, her alandaki olumsuzlukların ortadan kalkması ile ilgili hükümet olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Temel terör zeminini kurutmaya yönelik çok ciddi mesafeler alındığı inancı içerisinde olduğunu kaydeden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık kimse, 'yok efendim doğuda böyle, güneydoğuda böyle, batıda böyle' gibi bir ayrımı yapma şansına sahip değildir. Terör örgütü de böyle bir ayrım yapma şansına sahip değil. Dolayısıyla arazide istismar edeceği herhangi bir konu kalmamıştır. Bunu açıkça söylüyorum. Doğuyu ve batıyı bilen bir siyasetçi olarak söylüyorum. İstismar edecekleri hiçbir konu söz konusu değildir. Bu da terörün gerçek amacının ne olduğunun ortaya çıkması açısından son derece önemli bir tablo ortaya çıkardı. Terörün amacı Türkiye'yi tökezletmek, gelişen, kalkınan, büyüyen Türkiye'nin önüne set koymak için yola çıktıklarını, çok net bir şekilde şu anda görmek mümkün."

Gencecik fidanların toprağa verildiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Tabii ki milletimizin son derece bağrı yanık, hepimizin bağrı yanık. Ama şunu da ifade edelim, terör bu şekilde ancak deşifre olabilir. Kendilerini, şimdi net bir şekilde kendileri de aynada görebiliyor, milletimiz de net bir şekilde görebiliyor. Onun için ben açıkça aracılığınızla söylüyorum. Haksa evet, adalet ise evet, yanlışlıkların ortadan kalkması ise evet, milletin güveni ise evet, işsizliğe çare ise evet, yatırım varsa evet. Bunların hepsini yapıyoruz, hepsini gerçekleştiriyoruz. Geçmişteki tüm adaletsizlikleri ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Onun için ben, Güneydoğu halkının tıpkı batıda olduğu gibi, ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi teröre, bu kan emicilere karşı birlik içerisinde dimdik ayağa kalkmasını istiyorum."

-"Bunlara pabuç bırakmamak durumundayız"-

Hep beraber cesaretle ayağa kalkılması gerektiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bunlara pabuç bırakmamak durumundayız. Biz dün Yemen'de de, Çanakkale'de de, Sarıkamış'ta da birdik, beraberdik ve mezarlarımız yan yana. Bu ülkeyi birlikte ülke yaptık, birlikte kurduk. Birlikte kurduğumuz bu ülkeyi bugün ayrıştıranlar, mezarlarımızı ayrıştırmayacaklarına göre bu milleti ayrıştırmaları da mümkün değil. Onun için aklı selimin hakim olacağı inancı içerisindeyim. Baskılar bir yere kadar. Bir yerden sonra, yani bölge insanı da artık kandan ve yaşananlardan bunalmış durumda. El birliği ile gönül birliği ile, 75 milyon inşallah topyekun bu olumsuzlukları da bu Misak-ı Milli sınırlarımızın dışına def edecek inancı içerisindeyim ben. Çünkü artık milletin doğusuyla batısıyla sabrı kalmadı."

Siyasetçilerin de teröre karşı mücadele edeceklerini ifade eden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz, siyasetçi olarak, terör zeminindeki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için mücadele edeceğiz. Güvenlik güçlerimiz görevlerini yapacaktır ama ben vatandaşlarımızın birlik bütünlük içerisinde, topyekun bir şekilde teröre karşı durmaları konusunda, İzmir'de ise İzmir'de de aynı haykırış, Bursa'da da aynı haykırış, Urfa'da da, Diyarbakır'da da, Şırnak'ta da aynı haykırışı göstermemiz gerekiyor. Dedelerimiz bunu bizden bekliyor, bizim ecdadımız bekliyor. Kürt Mehmet de, Türk Mehmet de, şehit dedelerimizin hepsi, bu ülkeyi beraber kuranlar, bugün birlikte bizim bu olumsuzluklara karşı direnmemizi istiyorlar. Bu iradenin ortaya konacağı inancı içerisindeyim."

Muhabir: Mustafa Yılmaz

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement