Sakarya'da Din Görevlileri Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Din Görevlileri Buluştu

Sakarya\'da Din Görevlileri Buluştu

Sakarya'da Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle il genelindeki din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri buluştu.

02.10.2013 14:42  Güncelleme: 14:44

Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Serdivan Sakarya Spor Salonunda gerçekleştirilen programda il genelindeki din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri bir araya geldi. Hafta nedeniyle gerçekleştirilen programın sonunda yapılan çekilişle müftülük personeli 3 kişi umreye gitmeye hak kazandı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen programa diyanet işlerinden sorumlu Vali Yardımcısı Recep Ünal, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, SGK Müdürü Nurten Canbasoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Adapazarı İHL Müdürü Kadir Gezer ve çok sayıda müftülük personeli katıldı.

Sakarya'daki bin 894 din görevlisini bir araya getirmek ve çeşitli etkinliklerle hoşgörüyü pekiştirmek amacıyla yapılan programa ilgi oldukça yoğun oldu.

Program Kocaali Merkez Yeni Mahalle Cami İmamı Sami Durmuş'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi:

"Medeniyetimizin, birlik ve beraberliğimizin idamesinde camiler, en büyük öneme sahip olan mekanlardır. Camiler ve Din Görevlileri Haftamız münasebeti ile gerek uzmanlık sınavlarında başarılı olmuş, gerekse de müftülük çalışmalarında ilimizi temsil etmiş kardeşlerimize başarı belgelerini de takdim edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. 2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftamızın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum." Serenli'nin konuşmasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da yaptığı konuşmasında camilerin birlik ve beraberlik mekanları olduğu vurgusunu yaptı.

Konuşmaların ardından farklı dallarda başarı gösteren din görevlilerine ödülleri dağıtıldı.

Ödül dağıtımının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Baki bir sunum gerçekleştirerek, insanların inançlarıyla neler başarabileceği konusunda katılımcılara video eşliğinde bilgilendirdi.

Baki, sunumunun ardından yetkin din görevlisinin nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Mehmet Baki'nin sunumu bittikten sonra, salonda yapılan kura çekimi ile Şeyma Öksüzoğlu, Azem Çekiç, İsmail Rençber umreye gitme hakkı kazandılar.

Program salonun önünde dağıtılan yemek ikramı eşliğinde son buldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Din Görevlileri Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement