CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Malatya'da - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Malatya'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Malatya\'da

Tekin: "Ülkemizde zaman zaman yolsuzluklar, hırsızlıklar telafi edilebilir ama ülkenin iç politikaları ve dış politikaları çok kolay kolay telafi edilecek işler değildir"

28.03.2014 21:31

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Ülkemizde zaman zaman yolsuzluklar, hırsızlıklar telafi edilebilir ama ülkenin iç politikaları ve dış politikaları çok kolay kolay telafi edilecek işler değildir" dedi.

Tekin, partisince Hekimhan ilçe merkezinde düzenlenen mitingde, Hekimhan'la gurur duyduğunu söyledi.

Malatya'nın cumhuriyet döneminde çok büyük önemi olduğunu kaydeden Tekin, şöyle konuştu:

"Özellikle Malatya toprakları cumhuriyet tarihinde çok önemli iki insan yetiştirmiştir. Bunun bir tanesi rahmetli Özal'dır. İkincisi 2. Dünya Savaşı'nda tüm dünyaya diz çöktüren ve bütün dünyanın hayran kaldığı CHP'nin 2. Genel Başkanı Sayın İsmet İnönü'dür. Böylesi liderlerin yetiştiği bir Malatya'da ne yazık ki biraz önce belediye başkanımız kanalizasyondan bahsetti. 17 Aralık'ta kanalizasyon patladı. İlk kez sadece yolsuzluk değil. Bakın ülkemizde zaman zaman yolsuzluklar, hırsızlıklar telafi edilebilir ama ülkenin iç politikaları ve dış politikaları çok kolay kolay telafi edilecek işler değildir."

NATO'nun Malatya'daki savunma sistemine değinen Tekin, "Hatırlarsanız başta Sayın Milletvekilim Veli Ağbaba ve çok sayıda arkadaşlarımız, Malatya'daki radarlarla ilgili çok ciddi muhalefet ettiler ve bütün dünyaya duyurdular. Acaba o tarihlerde Malatya topraklarına füze radarlarının neden kurulduğunu Malatyalılar algılayabilmiş miydi? Şimdi bu süreç içerisinde radarlarla ilgili tartışmalar olurken İran'ın çok ciddi eleştirileri oldu. Hatta hükümete karşı çok sert tepkileri ve tehditleri oldu. Bu Ali kıran başkesen Başbakan, herkese cevap veren Başbakan, İran'a bir tek cümle söylemedi. Biz de dedik ki, 'herhalde bir bildikleri var. Bu başbakan herkese meydan okuyor da İran bu kadar hakaret ediyor. Buna rağmen niye sesi çıkmıyor' diye merak ettik. Sonra 17 Aralık'ta merakımız giderildi. İranlı 28 yaşında bir çocuk, bir hükümetin kabinesinin üçte birini rehin almış. Elbette sesini çıkaramaz" diye konuştu.

Hekimhanlılara seslenen Tekin, "30 Mart çok önemli bir gün. Lütfen sandığa gidelim ve sandıklarımıza sahip çıkalım. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hakan İnci'ye ve Hekimhan Belediye Başkanı adayımız Aliseydi Millioğulları'na destek verelim" ifadesini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement