Cihanbeyli'de Yöresel Yemekler Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Cihanbeyli'de Yöresel Yemekler Tanıtıldı

Cihanbeyli\'de Yöresel Yemekler Tanıtıldı

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Böğrüdelik köyünde Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan "Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel" yemekler kursunda gerçekleşen etkinlikle yöreye ait Özbek-Tatar yemek kültürü tanıtıldı.
Böğrüdelik köyü...

05.12.2013 17:50

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Böğrüdelik köyünde Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan "Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel" yemekler kursunda gerçekleşen etkinlikle yöreye ait Özbek- Tatar yemek kültürü tanıtıldı.

Böğrüdelik köyü muhtarlık konağında gerçekleşen Tanıtıma Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, Garnizon Komutanı Ömer Kaptan, Cihanbeyli Milli Eğitim Müdürü Canip Küçükoğlu, Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkurt, köy muhtarı, daire amirleri, köylüler ve kursiyerler katıldı.

Modern çağda insanlar her şeyin basitine, kolayına kaçmaya çalışması ve bu yüzden geleneği, kültürü yaşatabilmek, gelenekleri genç nesle aktarmanın çok önemli olduğunu ifade eden Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, "1900'lü yılların başında göç ederek ilçemize gelen Tatar kardeşlerimiz Böğrüdelik köyünü oluşturmuşlardır. Misafirperverlikleri, sıcakkanlılıkları ve cana yakınlıklarıyla Cihanbeyli'nin sosyal hayatına, dokusuna renk katan tatar kardeşlerimiz bugün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz vazifesiyle unutulmaya yüz tutmuş Tatar-Özbek geleneksel yemeklerini genç nesiller tarafından öğretilmesi, yaşatılması ve gelecek nesle aktarılması adına güzel bir kurs düzenlendi. Bu kursumuza yaklaşık 13 kursiyerimiz katıldı. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu bildiğimiz Tatar-Özbek yemek kültürünün örneklerinde tatmak için yapılan organizasyonda emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, kurs hocamıza ve köy muhtarımıza teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından kursiyerler tarafından yapılan beriç, bereviç, şir böreği gibi yemek çeşitleri davetlilere ikram edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihanbeyli'de Yöresel Yemekler Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement