Cü'de Kariyer ve Girişimcilik Günleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Cü'de Kariyer ve Girişimcilik Günleri Düzenlendi

Cü\'de Kariyer ve Girişimcilik Günleri Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Çalışma ve Sosyal İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Öğrencilerle İş Verenlerin Buluştuğu Kariyer ve Girişimcilik Günleri” paneli düzenlendi.

28.02.2014 14:05

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Çalışma ve Sosyal İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Öğrencilerle İş Verenlerin Buluştuğu Kariyer ve Girişimcilik Günleri" paneli düzenlendi.

CÜ Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve 14 firmanın katıldığı panele Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal, İl Milli Eğitim Müdür vekili Çetin Özdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi Rektör Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Demirok ve beraberindekiler Kültür Merkezi'ndeki tanıtım stantlarını gezerek Fimar Holding, Kaptan Mermer, Ofisline, Ayçelik, Karpanel, Yıldırım Çorap, Alonet, Beta Yapı Kimyasalları, Emmioğlu Mermer, Le Faxx, Marka Gıda, Netbor, Sen Tat Yemekçilik ve Nocicept firmalarının yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra panele geçen Rektör Kocacık, burada yaptığı konuşmada Çalışma ve İş Kurumunun çok önemli bir görev yaptığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin firma yetkilileri ile görüşerek kendilerinin mesleki bilgi ve becerilerinden faydalanmaları ve meslek edinmeleri konusunda önemli bir panel gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Soysal ise işsizlik sorununa dikkat çekerek "İşsizliğin en önemli nedenlerinden biri de mesleksizliktir. Bu bağlamda meslek olmayanlara meslek edindirmek, mesleki açıdan yetersiz olanları yeterli duruma getirmek ve meslek değiştirmek isteyenlere gerek eğitimleri vermek gibi etkinlikler düzenlemekteyiz. Öğrencilerimize böylelikle içinde yaşadıkları şehirdeki firmaları tanıtmak, onların çalışma olanaklarını aktarmak ve çalışabilecekleri iş yerleri hakkında bilgi vererek rehberlik etmek. ve staj ve iş olanakları konusunda bilgilendirmektir" ifadelerine yer verdi.

Yapılan sunumların ardından Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nabi Soysal ve Rektör Kocacık panele sağladıkları katkılardan ötürü kurumları adına plaket takdim etti.

Soru cevap bölümünün ardından İş-Kur tarafından katılımcı öğrencilere sertifikaları verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'de Kariyer ve Girişimcilik Günleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement