Demokrasi Kuşağı Projesi Sakarya Yerel Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Demokrasi Kuşağı Projesi Sakarya Yerel Çalıştayı Yapıldı

Demokrasi Kuşağı Projesi Sakarya Yerel Çalıştayı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Avrupa Konseyi işbirliğinde yürütülen “Demokrasi Kuşağı Projesi’nin Sakarya Yerel Çalıştayı Elmas Otel’de düzenlenen geniş katılımlı programla yapıldı.

18.12.2013 16:10

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Avrupa Konseyi işbirliğinde yürütülen "Demokrasi Kuşağı Projesi'nin Sakarya Yerel Çalıştayı Elmas Otel'de düzenlenen geniş katılımlı programla yapıldı.

Demokratik Okul Kültürünün ülke genelinde yaygınlaştırılmasının amaçlandığı, "Demokrasi Kuşağı, Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi" Sakaryalı eğitimcilerin büyük beğenisini kazandı.

Avrupa Konseyi Proje Sorumlusu Seda Arıcan, akademisyenler Erkan Dinç, Emin Kılınç, Ali Tarık Gümüş ve Alper Kesten'in rehberliğinde düzenlenen çalıştayda, proje ortağı pilot okullardan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ile Erenler Mehmet Gölhan Ortaokulu birer sunum gerçekleştirdi. Demokratik okul kültürünün ilimizde uygulanmasının planlandığı 20 okuldan yöneticilerin de katıldığı çalıştayda, pilot okulların öğrencileri ve velileri, projenin uygulanmasıyla ilgili görüşlerini belirttiler.

Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Şükrü Yıldız ve Zafer Levent Soyhan'ın organizasyonunda düzenlenen çalıştayı gün boyu takip eden Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Bayraktar, projenin okullarda insan hakları ve demokratik vatandaşlık kavramlarının kazandırılması noktasında çok faydalı olduğunu dile getirdiler. Projenin izleme değerlendirmesinde görev yapan SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Eskicumalı, okullarımızda demokratik kültürün uygulanmasının hedeflendiği projede çalışmaların ileriye dönük olarak verimli şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

Demokrasi Kuşağı Projesinin Sakarya Yerel Çalıştayını düzenleyen akademisyenler, Sakarya ilinde okulların projeye sahip çıkmasından büyük memnunluk duyduklarını belirterek, yakın zamanda okullarımızda demokratik vatandaşlık, insan hakları eğitimi konularında önemli gelişmeler sağlanacağına inandıklarını belirttiler.

2013 Aralık ayı sonu itibariyle iki buçuk yılını tamamlayan "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi", aralarında Sakarya'nın da bulunduğu 10 ilde, 11 ortaokul ve 11 lisede uygulanıyor. 6 çalışma grubunun görev yaptığı projede, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunulan raporlar doğrultusunda hazırlanan "Demokrasi ve İnsan Hakları Dersi" Taslak Öğretim Programı, proje ortağı liselerde seçmeli ders olarak ön uygulamaya konuldu.

Projenin en etkin faaliyetlerini gerçekleştiren Demokratik Okul Kültürü Çalışma Grubu tarafından, okullarımızda demokrasiye dayalı bir anlayış ve kültür oluşturmak için gereken altyapı ve uygulamaları belirlemek üzere yürütülen faaliyetler kapsamında, ülke genelinde dördüncüsü Sakarya'da düzenlenen çalıştayda, Çalışma Grubu Uzmanları Doç. Dr. Erkan Dinç, Yrd. Doç. Dr. Alper Kesten, Yrd. Doç. Dr. Ali Tarık Gümüş ve Yrd. Doç. Dr. Emin Kılınç, yaptıkları çalışma ve etkinliklerin tanıtımını gerçekleştirdiler. Pilot okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin desteği ile önce öğrenci ve velilerle daha sonra da diğer okullardan gelen yönetici ve öğretmenlerle yapılan çalışmaların verimli geçtiğini belirten çalışma grubu uzmanları, çalıştaydaki görüşlerin değerlendirmeler sonrasında hazırlanacak 'Etkinlikler Derlemesi'ne dahil edileceğini ifade ettiler. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi Kuşağı Projesi Sakarya Yerel Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement