Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(15.11.ANADOLUJET öncülüğünde, eğitimci-yazar Dr.)

15.11.2012 16:16

(15.11.2012, FOTOĞRAF)

//////////

'İş doktoru' Adana'da konuştu

6Q ile yönetme rehberi

ANADOLUJET öncülüğünde, eğitimci-yazar Dr. Şaban Kızıldağ'ın konuşmacı olarak katıldığı "Aile Şirketlerini 6Q ile Yönetme Rehberi" konulu söyleşi Adana'da yapıldı. İş dünyasına yönelik çok sayıda konferans veren ve "Türkye'nin iş doktoru" olarak tanınan Kızıldağ, Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) iş dünyasına seslendi. Etkinliğe Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, çok sayıda sanayici, işadamı ve girişimci katıldı.

SÜRENKÖK TEŞVİKTEN YAKINDI

Etkinliğin açılışında konuşan ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Adana'da sektörel çeşitlilik olduğunu belirterek, bu durumun bölgeye avantaj sağladığını anlattı. Adana'nın teşvik uygulamasından zarar gördüğünü ileri süren Sürenkök "Devletin resmi kayıtlarına göre 2003 yılında sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasında Adana 8'inci sırada yer alıyordu. 2011 yılında ise 16'ncı sıraya geriledi. Bu da gösteriyor ki devletin yaptığı teşvikler Adana'ya büyük darbe vurmuştur" dedi. Bölgeye yapılacak yatırımların önünün açılması gerektiğini de ifade eden Sürenkök, "Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi'nin faaliyete geçmesiyle Adana'da kimya sektöründe önemli gelişme kaydedecek. Bu bölgenin faaliyete geçmesi için, önünde bulunan engeller kaldırılmalıdır. Engel kaldırılırsa inanıyoruz ki Adana sanayisi büyük gelişme kaydedecek" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Şaban Kızıldağ sunumunu yaptı. Kızıldağ, '6Q' olarak tanımladığı zeka çeşitliliği kavramının ayrıntılarını anlattığı konuşmasında "6Q prensipleri bir yöneticiyi her anlamda iş yaşamına hazırlayan önemli bir anahtardır" dedi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(15.11.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

Fuarda renkli görüntüler

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tarım Fuarı ile Sera-Bahçe Fuarı'nda renkli görüntüler oluştu. Yoğun katılımın olduğu fuarda, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş bir silah firmasının açtığı stantta tabancaları yakından inceledi. Vali Coş, bir lise öğrencisini de 'Domates güzeli' seçti.

HÜNKAR VE KRALİÇELİ FUAR

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 18 Kasım'a kadar açık kalacak fuarı ziyaret edenler, 40 bin metrekarelik alanda yaklaşık 320 firmanın standını geziyor. Fuarda, 'Gen-Tar' isimli tarım firmasının standında, bulunan 'Hünkar' adlı domatesler ilgi çekti. Firmanın ıslah çalışmalarıyla üretilen domateslere, özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinden esinlenilerek, 'Mihrimah ve Hünkar' gibi isimlerin verilmesi dikkat çekti. Domateslerin tanıtımını da, kral ve kraliçe kıyafeti giyerek tahta oturan bir erkek ve bir kadın model gerçekleştirdi.

VALİ COŞ'UN TABANCA İLGİSİ

Fuarı gezen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, hem ziyaretçilerle hem de katılımcı firma yetkilileriyle görüştü. Firma yetkililerinden ürün ve tarım aletleriyle ilgili bilgi alan Vali Coş, uğradığı bir silah standında tabancaları da inceledi. Silahlarla yakından ilgilenen Vali Coş, firma yetkilisine sorduğu teknik sorularla da dikkat çekti. Vali Coş'un tabancalara ilişkin bilgisi karşısında şaşıran firma yetkilisi, "Efendim, Karadenizli misiniz?" diye sordu. Vali Coş ise, "Hayır, Ispartalıyım, ille Karadenizli mi olmak gerekiyor?" diye konuştu.

DOMATES GÜZELİ SEÇİLDİ

Fuarda bir tarım firmasının yetiştirdiği ürünleri enceleyen Vali Coş'un yanına Adana Fen Lisesi öğrencileri de geldi. Bir süre Vali Coş ile konuşan 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Asiye Nur Dalcı, sempatik tavırları ve esprileriyle Vali Coş'u güldürdü. Vali Coş da liseli genci 'Domates güzeli' seçtiğini söyledi. Yaşanan bu diyalog, fuarın ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(15.11.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Narin: En büyük zararı nakliyeci ve turizmci gördü

TÜGİAD Çukurova Şubesi Başkan Yardımcısı Rasim Narin, Suriye olayları nedeniyle bölgenin 2 milyar dolar zarara uğradığını belirterek "En büyük zararı da nakliye ve turizm gördü" dedi.

Suriye olayları başladığından bu yana pek çok şirketin ciddi boyutlarda zarar ettiğini vurgulayan Narin, "Turistik olarak ve bavul ticareti için gelen Suriyeliler Antakya'ya ciddi bir katkı sağlıyordu. Artık bunların hiçbiri olmuyor. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir zarar söz konusu. Bu zararın dışında bir de kan bağı olan insanlar birbirini göremez oldu" diye konuştu. Suriye'nin birçok ülkeye transit geçiş için bir kapı olduğunu anımsatan Rasim Narin şöyle devam etti:

"En büyük sıkıntı nakliye sektöründe yaşandı. Çünkü yeni çıkan kanunla C2 karnelerinin yenilenmesi için araçların 20 yaşın altında olması gerekiyor. Bu yüzden bölgemizde bulunan birçok firma yeni araçlar aldı. Suriye ile yapılan ticarete güvenilerek yatırımlar yapıldı. Bu firmalar çok büyük zarar uğradı. Hatta bir ay önce aldığı TIR'ları yarı fiyata satmak zorunda kalan firmalarımız oldu. İhracat anlamında Suriye ciddi manada ticaret yaptığımız bir ülke değildi ama transit taşımacılıkta Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan gibi ülkelere açılan bir kapıydı. Nakliye yolunun uzamasıyla birlikte masraflar da arttı. Daha önce bu saydığım ülkelere 8 günde giden firmalar, şimdi 3 katı bir sürede gitmekteler. En büyük zararı nakliye ve turizm gördü. Nakliye de dolaylı olarak ihracatı etkiledi."

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(15.11.2012)

//////////////////////////////

Atom Film'e 3 ödül

ADANALI üç gencin kurduğu Atom Film, İstanbul'da yapılan 48 Saat Film Projesi Yarışması'nda 3 ödül aldı. Dünya çapındaki bir oraganizasyonunun İstanbul ayağı olan yarışmada, 25 film ekibi, zamana karşı mücadele etti. Yarışmacı ekipler 48 saat içinde hem senaryo yazdı, hem film çekti hem de filmin kurgu-montajını yaptı.

Yarışmaya İstanbul dışından katılan tek ekip olan Atom Film, yarışma kurulu tarafından verilen tema üzerinden, başrollerini Hanımın Çiftliği ve Firar dizilerinden de tanınan Gürsu Gür ve Beran Taşkın'ın oynadığı "Olay Yeri" adlı polisiye absürt bir kısa film çekti. Yönetmen Gökçe Pehlivanoğlu, yönetmen Melis Bilgin ve oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı'dan oluşan jüri, Atom Film'in filmini "En İyi 2. Film" ve "En İyi Senaryo" ödüllerine layık gördü. "Olay Yeri" ayrıca "Seyirci Özel Ödülü"nü alarak, yarışmadan 3 ödülle döndü.

ADANA,(DHA)

/////////

Kavgaları barışla bitti

MERSİN'in Tarsus ilçesinde 9 Kasım 2012 tarihinde kavga eden iki aile arasında başlayan husumet, ilçe yöneticilerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Şahin Mahallesi'nde yaşayan, aslen Şanlıurfa Siverek ilçesinden ve akraba olan Çiçek, Dağaşan ve Çulfa Aileleri arasında tarım işçiliği yüzünden kavga çıktı. Kalabalık bir şekilde birbirleri ile kavga eden akrabalardan 16 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Daha sonra devam eden huzursuzluk Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve İlçe Müftüsü Abdulkadir Akbaba'nın girişimleri ile sona erdirildi. Dağaşan Ailesi'nin evinde yapılan toplantıda taraflar birbirlerine sarılarak barıştı.

Akrabaları barıştırılması sırasında konuşan Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, "Yaşadığımız kentte hepimiz huzurlu bir ortam için çalışıyoruz. İkili ilişkiler sırasında herkes hata yapabilir veya ters düşebilir önemli olan bunu olgunluk ve anlayış çerçevesinde yapılan hataları düzelterek incittiğimiz ya da kırdığımız insanların gönlünü almaktır. Bu görevde aile büyüklerine düşüyor" dedi. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi de kentteki huzurun bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek "Güzelliklerde bir araya gelelim. Huzurun, kardeşliğin tadını çıkaralım" diye konuştu.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(15.11.2012)

///////////////////////////

Emniyet Müdürü Aydın, muhtarları dinledi

GAZİANTEP İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, muhtarlarla biraraya gelerek sorunlarını dinledi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün organizesinde 'Gaziantep büyüyor, daha huzurlu bir gaziantep için emniyet- muhtarlarla çalışıyor' konulu toplantı Gaziantep Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kargın ve mahalle muhtarları katıldı. Emniyet Müdürü Ömer Aydın, bu toplantının bir başlangıç olduğunu, periyodik olarak daha dar kapsamda mahalle muhtarları, işyeri sahipleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili şube müdürlerinin de katılımıyla polis merkezi sınırları içinde güvenlik konularının değerlendirileceğini söyledi.

GAZİANTEP, (DHA)

(15.11.2012)

//////////

Madde bağımlılığı terörden tehlikeli

ADANA'nın Pozantı İlçe Kaymakamlığınca oluşturulan Madde Bağımlılığını Önleme ve Yürütme İcra Kurulu'nun düzenlediği toplantı Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda yapıldı. Öğrenci velilerinin de katıldığı toplantıda uyuşturucunun zararları sinevizyon gösterisi eşliğinde anlatıldı.

Toplantının ilk konuşmacısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Özkan, alkol ve sigara tüketiminin ilkokullara kadar indiğini belirterek "Madde bağımlılığı terörden daha tehlikelidir" dedi. Özkan, aileleri de bu konuda hassas davranmaya, çocuklarıyla yakından ilgilenmeye çağırdı.

Daha sonra söz alan Atatürk İlköğretim Okulu Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Memet Kaymaz ise çocuklara hoşgörü ile yaklaşmak gerektiğini belirterek "Baskıcı değil hoşgörülü olarak onlarla konuşarak ikna yoluna gidin. Böylece çocukların güvenini kazanarak sizlere daha yakın olmalarını sağlayarak kötü alışkanlıklarını başlangıçta yok edebilirsiniz" diye konuştu.

Malik GÖDELİNER/POZANTI, (DHA)

(15.11.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

7 Aralık'da iletişim eğitimi

KİLİS 7 Aralık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KÜSEM) tarafından "Diksiyon ve Etkili İletişim Eğitimi" düzenlendi. İkincisi düzenlenen eğitime Türk Dili Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğramacıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Doğramacıoğlu, slayt eşliğinde diksiyon konusunda bilgi verdi. Diyafram çalışmaları, kas egzersizleri, zor söylenen sözlerin tekrarı gibi uygulamalı eğitimin de yapıldığı etkinliğin sonunda şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Songül ALTIAYLIK/KİLİS/DHA

(15.11.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Bagatur mezarı başında anılacak

ADANA Belediyesi eski Başkanı Av. Ege Bagatur, ölümünün 22'nci yılında ailesi ve sevenleri tarafından 16 Kasım'da mezarı başında anılacak. Bagatur Ailesi, anma töreninin Buruk Mezarlığı'nda saat 12.30'da yapılacağını açıkladı. Törene, Ege Bagatur'un ailesi, yakınları ve sevenleri katılacak.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement