Düzce'nin Giriş ve Çıkışının Güzelleşmesi Bu Projeye Bağlı - Son Dakika
Yerel

Düzce'nin Giriş ve Çıkışının Güzelleşmesi Bu Projeye Bağlı

Düzce\'nin Giriş ve Çıkışının Güzelleşmesi Bu Projeye Bağlı

Düzce'nin giriş ve çıkışında bulunan sanayileşme nedeni ile yaşanan çirkin görüntü Düzce Belediyesi tarafından uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile ortadan kalkacak.

31.05.2012 12:00

Düzce'nin giriş ve çıkışında bulunan sanayileşme nedeni ile yaşanan çirkin görüntü Düzce Belediyesi tarafından uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile ortadan kalkacak. Sanayi esnafı Küçük Sanayi Sitesi'ne taşınacak.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Küçük Sanayi Sitesi yönetimi ile bir araya gelerek 18 Temmuz Stadyumu'ndan başlayarak eski sanayiye kadar uzanan alanda yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında sanayi çarşısı esnafının Küçük Sanayi Sitesine taşınması konusunda toplantı yaptı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıyı değerlendiren Belediye Başkanı İsmail Bayram, D-100 boyunca uzanan sanayi dükkanlarının tamamının KSS'ye kaldırılacağını ifade ederek, "Bu eski sanayiden başlayarak devamını getirmeyi planladığımız kentsel dönüşüm projesi kapsamında mevcut sanayi esnafımızın yeni yapılan KSS'ye taşınmasını kapsayan geniş bir çalışma yapacağız. Düzce adına yapılacak en önemli dönüşüm çalışmalarında birisi olacak. Sanayi esnafımızı geziyoruz. Aldığımız bir takım izlenimler var. Bizim başlatmış olduğumuz çalışmalar var. KSS'de de kapasitemiz nedir? Ne ihtiyaçlar var? Mevcut sanayi esnafımızın ne kadarına hitap ediyor. Bunlarla ilgili KSS Kooperatifi ile toplantı yaptık. Bundan sonraki süreçte daha sık bir araya geleceğiz" dedi.

SANAYİ ESNAFIMIZIN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ

Başkan İsmail Bayram, sanayi esnaflarının mağdur olmaması için çalışma yaptıklarını belirterek, "Biz kentsel dönüşüm çalışmasını yaparken sanayi esnafımızın da mağdur olmamasını istiyoruz. Bizim kentsel dönüşümü yapacağımız alanda kiracı olanda bir çok esnafımız var. Biz mülk sahipleri ile bu işi götüreceğiz ama orada dükkanı olmayan esnafımızın işlerinin aksamasını istemiyoruz. Hiçbir esnafımızı gözden çıkaramayız. Biz sanayi esnaflarımızın derli toplu aynı yerde çalışmalarını sürdürmelerini istiyoruz. Herkes olumlu ve bunu istiyor. Kimse kentsel dönüşüm olmasın demiyor. KSS yönetimi de olumlu bakıyor. Ben iyi olacağına inanıyorum. Bu süreçte herkesten destek bekliyoruz. Tüm tespitlerimiz yaptıktan sonra geniş bir toplantı ile neler olacağını ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Bayram, KSS'nin şu anda esnafların tamamını barındıracak kapasitede olduğunu fakat çalışmaların sürdüğünü belirterek, "KSS yönetimi biz bütün sanayi esnafını burada barındıracak kapasiteye sahibiz dediler. Biz sayısal tespitleri sahada yapacağız. Biz rakamları aldıktan sonra daha detaylı ve rakamlara dayalı bilgileri paylaşacağız" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'nin Giriş ve Çıkışının Güzelleşmesi Bu Projeye Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement