Edirneli Muhtarlar 'Aygün Çanta' Dedi - Son Dakika
Yerel

Edirneli Muhtarlar 'Aygün Çanta' Dedi

Edirneli Muhtarlar \'Aygün Çanta\' Dedi

Edirne Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağanüstü genel kurul toplantısında Ahi Köyü muhtarı Aygün Çanta, başkan seçildi.

24.09.2014 17:27

Edirne Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağanüstü genel kurul toplantısında Ahi Köyü muhtarı Aygün Çanta, başkan seçildi.

Edirne Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağanüstü genel kurul toplantısı dernek binasında yapıldı. Divan Başkanlığını Recai Kararmışbuga'nın yaptığı genel kurulda, katip üyeliğe Bulut Bozan ve Sedat Tosun seçildi.

Saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Cevat Meriç, "Temsil ettiğimiz toplumu en iyi şekilde temsil etmek, onların menfaatleri doğrultusunda, ayırım yapmadan eşitlilik ilkesi içerisinde onların haklarını kollamak, bürokratik engellerini aşmak, dertleri ile hem dert olmak için varız. Köy muhtarları, köyüne en iyi ve en uzun vadeli hizmeti sunmak için vardır. Temsil ettiğimiz vatandaşlara ne kadar hizmet sunmamıza bağlıdır. 442 Sayılı Köy Kanunu bizleri köyün başı olarak adlandırıyor. Köyün başı olmak demek, köyün elektriği, suyu, yolu, okulu, camisi, mezarlığı, milli ve manevi değerlerini korumak, kollamak demektir. Sorun çıkaran değil, çözüm üreten demektir. Atalarımız ne güzel demiş. Bir elin nesi var, iki elin sesi var, diye. Bizler de bu derneği sesimizin daha gür, daha duyulur, daha ilgi uyarır diye kurduk. Derneğimizi kurarken baktık ki, ilimiz de bizi temsil edecek dernek, kurum ve kuruluş yok. Mahalle derneği var. Ama hiçbir işlevi, özelliği, güzelliği, etkinliği yok. Mahallenin eksikleri belediyenin işi. Görevini yapan belediye başkanı ve ekibi sonraki seçimlerde mükafatını alırken, başarısız olanı da vatandaşı cezalandırıyor. Bizler, dar olan imkanlarımız ile köylerin sorunlarının çözümüne katkı amaçlı derneğimizi kurduk, bugüne kadar sessiz çoğunluğun sesi olmaya çalıştık. Değerli basınımız da sesimize kulak verdi. Mesajımız ilgililer tarafından dikkate alınmaya başlandı, bundan sonra da alınacaktır düşüncesindeyiz" dedi.

Tek liste açık oylamayla gidilen seçimde oy birliğiyle Ahi Köy Muhtarı Aygün Çanta Dernek Başkanı seçildi. Çanta başkanlığındaki Yönetim Kurulu'na, Karabulut Köyü Muhtarı Cem Yılmas, Sarayakpınar Köyü Muhtarı Şafak Gündoğdu, Karakasım Köyü Muhtarı İbrahim Kılınç, Geçkinli Köyü Muhtarı Özer Abacı, Karayusuf Köyü Muhtarı Ferruh Yeşil ve İskender Köyü Muhtarı Bulut Bozan; Denetim Kurulu'na, Sazlıdere Köyü Muhtarı Şinasi Hayırlı, Yolüstü Köyü Muhtarı Rahmi Özdidin ve Büyükismailçe Köyü Muhtarı Mustafa Tarlacı getirildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirneli Muhtarlar 'Aygün Çanta' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement