"Elazığ'da Kültür Sarayı Olmalı" - Son Dakika
Yerel

"Elazığ'da Kültür Sarayı Olmalı"

"Elazığ\'da Kültür Sarayı Olmalı"

Gazeteci Ressam Kemal Ergun Aslan, bölgede kültür ve sanatın merkezi konumunda olan Elazığ'da Kültür Merkezi'nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

03.10.2012 14:42

Gazeteci Ressam Kemal Ergun Aslan, bölgede kültür ve sanatın merkezi konumunda olan Elazığ'da Kültür Merkezi'nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Aslan yaptığı açıklamada Elazığ'ın büyük bir kültür potansiyeline sahip olduğunu ancak bu kültürü yaşatacak yeterli kültür merkezlerinin olmadığını söyledi.

Elazığ'da uzun yıllar gazeteciliğin yanı sıra profesyonel ressamlık yapan Aslan, çok sayıda tablosunun bulunduğunu, resim yapmayı çok sevdiğini ifade etti. Tablolarını Elazığ'da ve Türkiye'nin çeşitli illerinde sergilediğini ve büyük beğeni topladığını belirten Kemal Ergun Aslan, "Lise yıllarından bu yana ressamlığa büyük bir sevgim vardı. Resmin benim hayatımda ayrı bir yeri var. Güzel gördüğüm her şeyi çizmek isterim. Resim çizmek dikkat gerektiren bir iş. Ben resim yaparken en ince ayrıntılarını hesaplayarak yaparım. Bunu yapamazsanız zaten resim olmaz. Resim yaparken kendimi sadece resme veririm. Resim benim birinci derecede dostumdur" dedi. Bölgede resim sanatıyla uğraşan ressamların eserlerini genellikle batı illerinde sergilediklerine dikkat çeken Aslan, şöyle devam etti:

"Batı insanı sanata biraz daha ilgilidir. Bizde maalesef bu ilgi çok az orandadır. Ben Elazığ'da ilk sergimi açtığımda görülmemiş bir ilgi vardı. Bir günde 86 Bin kişi sergiyi gezdi. O zaman sanata ilgi daha çoktu. Fakat gün geçtikçe bu ilgi biraz daha azalıyor."

Elazığ'da son yıllarda sanatsal sergi yapılmadığını bunun nedeninin de sergi salonlarının ve kültür merkezlerinin olmadığını belirten Aslan, "Elazığ'da sergi salonu yok. Sergi ulu orta yapılacak bir iş değildir. Bunun için ayrı bir mekanın olması gerekiyor. Elazığ'ın çok acil olarak bir kültür sarayına, şehrin muhtelif yerlerinde insanların yaptığı işi sergilemesi için salonların olması gerekir. Adana da bu salonlardan 28 tane, İstanbul da 130 tane, Ankara'da yine 130'un üstünde, İzmir'de de öyle. Malatya'da 7 tane sergi salonu var. Ama Elazığ'da yok. Belediye çok rahatlıkla şehrin bazı noktalarında sergi salonları açabilir. Böylelikle sanata olan ilgide artmış olur. Ekonomiye de katkısı olur. ve şehrin ismi kültürüyle yeniden anılmış olur" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Elazığ'da Kültür Sarayı Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement