Emekli Şampiyonlar"La Binicilik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Emekli Şampiyonlar"La Binicilik Eğitimi

Emekli Şampiyonlar"La Binicilik Eğitimi

Sivas'ta bir at çiftliğinde, hipodromlarda bir zamanlar şampiyonluklarıyla kimi yarış tutkunlarına büyük paralar kazandıran "Ref Ref" ve "İrfanbey"in de aralarında bulunduğu atlarla binicilik eğitimi veriliyor Çiftliğin sahibi Fatih Erbaş: "Tesisimizde 10 atımız var. Bu atlar içerisinde Ref Ref ve İrfanbey.

31.05.2014 11:27

SEYİT AHMET EKSİK - SERHAT ÇAĞDAŞ - Sivas'ta bir at çiftliğinde, hipodromlarda bir zamanlar şampiyonluklarıyla kimi yarış tutkunlarına büyük paralar kazandıran "Ref Ref" ve "İrfanbey"in de aralarında bulunduğu atlarla binicilik eğitimi veriliyor.

Hipodromlarda uzun yıllar yarıştıktan sonra yaşlanmaları ve performanslarının düşmesi nedeniyle emekliye ayrılan safkan Arap atları "Ref Ref" ve "İrfanbey", Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü yakınlarındaki bir at çiftliğinde binicilik eğitimlerinde kullanılıyor.

Katıldığı yarışlarda 2 kez birinci, 2 defa da ikinci olan Ref Ref ile 2 birinciliği ve 3 ikinciliği bulunan İrfanbey, çiftliğe gelenlerin ilgi odağı oluyor.

Tesisin işletmecisi Fatih Erbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tesisimizde 10 atımız var. Bu atlar içerisinde Ref Ref ve İrfanbey gibi ünlü atlar da var. Bu atlar, hipodromdan çıktıktan sonra binicilik eğitimlerinde kullanılıyor" dedi.

Yarışlarda 12 birincilik, 14 ikincilik ve 13 üçüncülük elde eden Cankaraca'nın da bir süre çiftliklerinde kaldığını anlatan Erbaş, eski şampiyon atlarla verilen binicilik eğitimlerine çocukların ve yetişkinlerin ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Biniciliğin zengin sporu olarak bilindiğini belirten Erbaş, kurs ücretlerinin vatandaşların bütçesine uygun olduğunu ifade ederek, "Burada temel binicilik eğitimleri veriyoruz. Sivas, dünyada en uygun fiyatlara at binilen yerlerden biri. Parkurda tur ücreti 10 lira, bir saat biniş ücreti ise 70 lira" diye konuştu.

Biniciliğin ata sporu olduğunu dile getiren Erbaş, "Türkler, atı ilk evcilleştiren ve binen topluluktur. Hala da bunu nasıl yaptıkları çözümlenmemiş bir durum. İlk binicinin kim olduğu merak ediliyor. Eski dönemlerde 6 yaşında yarışlara katılan çocuklar varmış. Bu da Türklerin çok erken yaşlarda ata bindiğini gösteriyor. Biz de yeni nesillere bu geleneği aktararak devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emekli Şampiyonlar'La Binicilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement