Erzurum Müftüsü Yakup Arslan - Son Dakika
Yerel

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Kadir gecesi dolayısıyla Lalapaşa, Solakzade ve Ulu Cami'inin sabah kadar açık olacağını söyledi.

14.08.2012 13:37

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Kadir gecesi dolayısıyla Lalapaşa, Solakzade ve Ulu Cami'inin sabah kadar açık olacağını söyledi.

Müftü Arslan, kadir gecesinin çok önemli bir gece olduğunu belirterek Müslümanların bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Müftü Arslan yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Cenab-ı Allah kadir gecesiyle ilgi Kur-an-ı kerimde bir sure indirmiş. Kadir gecesinin önemini bu surede anlatmıştır. Bu sureden öğrendiğimize göre Kadir gecesi Kur-an-ı kerimin indirildiği bir gecedir. Ramazan ayının en önemli gecesidir. Müslümanların hayatında çok önemli bir yeri olan gecedir. Bu bakımdan kadir gecesi özellikle ve önemle değerlendirilmesi gereken bir gecedir. Birde kadir suresinde Cenabı Allah Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu bize bildiriyor. Meleklerin dünya semasına indiğini Müslümanların ibadetlerini temaşa ettiklerini buna şahitlik edeceklerini ve Müslümanlar için Allah nezdinde duacı olacaklarını biz biliyoruz. Bu bakımdan kadir gecesi bizim için çok önemli bin ay yaklaşık olarak bir insanın ömrüne denk gelen bir süre bunun için bu geceyi iyi değerlendiren, namaz kılan, kur-an-ı kerim okuyan, tövbe eden, Allaha oruca dua eden ve peygamberimize dua eden insanlar için bu geceyi değerlendirmiş diyebiliriz. Bizde bu münasebetle Erzurum müftülüğü olarak merkezi camilerimiz olan Lalapaşa, Solakzade ve Ulu cami'de önce mevlidi şerif ardından da bu gecenin önemini ifade eden vaazı nasihatler yapılacak. Hocalarımız geceyi değerlendirmek üzere merkezi camilerimizi sabaha kadar açık tutacaklar. Müslüman kardeşlerimizin bu gecenin feyzinden, bereketinde, tüm güzelliklerinden istifade edebilmeleri için elimizden geleni yapacağız." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Müftüsü Yakup Arslan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement