Fatih Projesi - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi

Fatih Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında Sinop'ta öğrenci ve öğretmenlere toplam 208 tablet bilgisayar dağıtıldı.

17.02.2014 18:10

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında Sinop'ta öğrenci ve öğretmenlere toplam 208 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gerçekleştiren programa Vali Yavuz Selim Köşger katıldı.

Milletlerin tarihi içindeki konumlarını, insana verdikleri önemin belirlediğine işaret eden Köşger, şunları dile getirdi:

"Sizler teknoloji doğumlu kuşaklarsınız. Neredeyse sizler doğduğunuzdan itibaren teknolojiyle büyüyorsunuz. Dolayısıyla sizlerden beklediğimiz ve özellikle dikkat etmenizi istediğimiz şu, başkalarının bulduğu icat ettiği bir takım teknolojilerin ithal edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bizim kuşağımız bunu yapabiliyordu. Sevgili gençler, bundan sonra teknolojiyi sizin üretmesini bekliyoruz. Kendi milli teknolojinizi üretmeyi ve dünyada bu alanda söz sahibi olmamız gerektiğini algılamanızı bekliyoruz. Bu noktada sizlerden umutluyuz. Bu yapılan yatırımların inşallah hiç birisi boşa gitmeyecek. Gençlerimiz bunu algılayacaklar ve bunu sağladığı bilgiyi erişim gücünü rekabet gücünü dünyada çok iyi kullanacak ve ülkemizin geleceğini ona göre hak ettiği yere oturtacaksınız. Sevgili gençler, bu manada getirilen her şey size helal olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Sizlerden başarı bekliyoruz. Ufkunuz, bahtınız, yolunuz açık olsun. Hepinize hayırlı olsun."

Programa, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun, Başsavcı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt,  daire Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda öğrenci ve öğretmenlere 208 tablet bilgisayar dağıtıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement