Gazi Turhan Bey Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazi Turhan Bey Anıldı

Gazi Turhan Bey Anıldı

etkinlikllerle anıldı.

29.06.2012 20:16

Mora fatihi Gazi Turhan Bey Uzunköprü Kırkkavak köyündeki

kabri başında çeşitli

etkinlikllerle anıldı.

Gazi Turhan Bey'i anma etkinliklerinin 8'incisi dün gerçekleştirildi. Gazi Turhan Bey İlköğretim Okulu'nun önünde toplanan kalabalık Mehter Eşliği'nde Cumhuriyet Meydanı'na

kadar yürüdü. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasından ve akabinde yapılan saygı duruşunun ardından istiklal Marşı okundu.

Daha sonra katılımcılar araçlarla Gazi Turhan Bey'in türbesinin bulunduğu Kırkkavak Köyü'ne

hareket etti. Gazi Turhan Bey ve şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif 'in ardından mescitte toplu Cuma namazı kılındı. Program konuşmalar bölümünde; Türk ocakları Uzunköprü Şube Başkanı Ahmet Acaroğlu tarafından Gazi Turhan Bey'in kimliği ve tarihteki yeri anlatırılırken, Köy Muhtarı Şeref Ateşli 'de türbe ve mescidin restorasyon süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen'in selamlama konuşmasının ardından kendisine anma etkinliklerine yaptığı katkılardan dolayı köy muhtarlığı tarafından teşekkür plaketi verildi. Mehteran takımının yaptığı gösteriden sonra Kırkkavak Köyü'ndeki program süresince davetlilere etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Gazi Turhan Beyi Anma Etkinlikleri gece hükümet konağı arkasındaki meydanda mehteran gösterisi ve Balkan İzleri Grubunun konseri ile son bulacak.

(MA -)

29.06.2012 19: 56: 39

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Turhan Bey Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement