Gaziler Anayasa Mahkemesine Gidiyor... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gaziler Anayasa Mahkemesine Gidiyor...

Gaziler Anayasa Mahkemesine Gidiyor...
31.05.2007 14:56

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Feridun Çelenk, Hükümetin Gazilerle Alakalı Düzenlediği Yeni Kanunun, Sosyal Güvencesi Olanlarla Olmayanlar Arasında Ayrımcılık Yaptığını Belirterek, 1 Temmuz da Anayasa Mahkemesine Başvuracaklarını Söyledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Feridun Çelenk, hükümetin gazilerle alakalı düzenlediği yeni kanunun, sosyal güvencesi olanlarla olmayanlar arasında ayrımcılık yaptığını belirterek, 1 Temmuz da Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin yıllık meclis toplantısı Bursa'da yapıldı. Türkiye genelinde 46 şube başkanın katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Feridun Çelenk, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Gazilerin aylık 270 YTL şeref aylığı aldığını ifade eden Çelenk bu rakamın 1 Temmuz itibariyle 283 YTL olacağını kaydetti. Hükümetin 10 Nisan'da çıkarttığı yeni yasa sonucu gaziler arasında ayrımcılık yaptığını belirten Çelenk, "Yeni yasa ile hiç bir sosyal güvencesi olmayan gaziler 1 Temmuz'dan itibaren 450 YTL şeref aylığı alacak. Yıllarca çalışıp sosyal güvencesi olan gazilerimiz ise 283 YTL alacak. Bu bir şeref aylığıdır. Savaşa giden insanlar arasında ayrım yapıldı. Herkes bu vatan için çekinmeden canını ortaya koydu. Bu yasa ile hükümet gaziler arasında sınıflandırma yapmaktadır. Anayasa'nın 160. Maddesine göre tüm gaziler eşittir. 1 Temmuz'da Anayasa Mahkemesi'ne dava acaçağız" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Rıfat Koca da toplantıda gazilerin milli konularda sesini yükseltmesi gerektiğini söyledi.

(EY-İRF)

31.05.2007 14:55 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Anayasa Mahkemesine Gidiyor... - Son Dakika


Advertisement