Gazipaşa Ortaokulu'nda Deprem ve Tehliye Tatbikat - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa Ortaokulu'nda Deprem ve Tehliye Tatbikat

Gazipaşa Ortaokulu\'nda Deprem ve Tehliye Tatbikat

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Gazipaşa Ortaokulu’nda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

19.03.2016 11:41

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Gazipaşa Ortaokulu'nda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Gazipa Ortaokulu'nda gerçekleştirilen tatbikatta AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, AFAD yetkilileri, Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu. Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında hayatta kalmak ve hayatta tutmak amaçlı olarak düzenlenen tatbikat öncesinde AFAD yetkilileri önce sınıflarda öğrencilere teorik bilgiler verirken öğrenciler de anlatılanları can kulağıyla dinledi.

Teorik bilgilendirme sonrasında bu defa bina içinde ve dışında çok sayıda tatbikat gerçekleştirildi. Önce öğrenciler sınıflara alındı ve ders sırasında senaryo gereği deprem gerçekleşti ve sirenler çalmaya başladı. Öğrenciler bu esnada deprem anında uygulanması gerekenleri uygularlarken deprem sona erdiğinde binadan tahliye gerçekleştirildi.

Daha sonra yine senaryo gereği 4. Katta mahsur kalmış bir öğrenci AFAD yetkililerince halatla indirme tatbikatına tabi tutuldu. Bu anlar öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Mahsur kalan öğrenci sorunsuz bir şekilde okul bahçesine indirildiğinde ise AFAD yetilileri alanda bulunan herkes tarafından uzun süre alkışlandı.

Tatbikatın son bölümünde ise yangın esnasında doğru ve zamanında söndürmenin nasıl yapılacağı anlatıldı ve sembolik yangın öğrenciler tarafından yangın söndürme cihazları ile söndürüldü. Herkes tarafından büyük bir ilgiyle izlenilen ve katılım sağlanan tatbikat olaysız bir şekilde sona erdi.

Tatbikat sonrasında bir değerlendirme yapan okul müdürü Nadir Coşkun "Öncelikle böylesine güzel ve önemli bir tatbikatın okulumuzda gerçekleştirilerek öğrencilerimizin doğal afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında en doğru bir biçimde bilgilendirilmesini sağlayan değerli İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre ve AFAD Müdürü Sayın Recep Coşkun'a çok teşekkür ederim. 1. Derece deprem kuşağında olan Aydın'da böylesine önemli ve büyük bir tatbikatın sevgili öğrencilerimiz ile birlikte yapılarak onların olası afetler ile nasıl mücadele edeceklerinin uygulamalı olarak öğretilmesi çok önemli bir durumdur. Umarım bugün burada öğrendiklerini hayatları boyunca uygulamak zorunda kalmazlar. Ancak kaldıkları durumlarda da nasıl en az zararla kurtulabileceklerini bugün çok iyi öğrendiler" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazipaşa Ortaokulu'nda Deprem ve Tehliye Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement