Gösterileriyle "Hayat Birlikte Güzel" Dediler - Son Dakika
Yerel

Gösterileriyle "Hayat Birlikte Güzel" Dediler

Gösterileriyle "Hayat Birlikte Güzel" Dediler

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri ve çalışanları tarafından hazırlanan “Hayat Birlikte Güzel” etkinliği Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde 50’inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

12.12.2016 11:48

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri ve çalışanları tarafından hazırlanan "Hayat Birlikte Güzel" etkinliği Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde 50'inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinliğe çok sayıda lise öğrencisinin yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri, hastane yöneticileri ve üyeleri katıldı.

"Stres psikolojik rahatsızlıkları tetikliyor"

Etkinlikte konuşma yapan Yaşar, hastalıkların arttığına değindi. Yaşar, "Böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. Dünyada insanlar her geçen gün yeni bir hastalık türüyle karşı karşıya kalıyor. Ülkemizde de bu durum farklı değil. İnsanoğlu zenginde olsa fakirde olsa yaşamında çeşitli sıkıntıları ve güzellikleri birlikte yaşıyor. Ne yazık ki ülkemizde de bütün hastalıklarda bir artış var. Her gün yeni tedavi metotları çıkıyor ancak hastalıklarda da bir o kadar artış oluyor. Psikolojik rahatsızlıkta böyle bir hastalık" dedi.

Stresin psikolojik rahatsızlıkları tetiklediğini de vurgulayan Başkan Yaşar, "Toplum ne kadar birbiriyle dayanışma içerisinde bulunursa, hemşerilik, akrabalık ve aile bilinci ne kadar gelişirse bu tip hastalıkların çözümünün daha kolay olacağını düşünüyorum. Yaşam her geçen gün zorlaşıyor, stres her geçen gün toplumu etkiliyor. Sokakta, trafikte hoşgörü kalmamış bunların hepsi stresin sonucudur. Stres psikolojik rahatsızlıkları tetikliyor. İşte yerel yönetimler burada devreye girmelidir, yerel yönetimlerin gerçek görevi hemşehrilik bilincini, hoşgörüyü geliştirmek ve farklılarımızın zenginlik olduğunu göstermektir" diye konuştu.

"Merkezimiz çok büyük bir çaba sarf ediyor"

Programda konuşma yapan bir diğer isim Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ise "Bir hekim ve yönetici olarak değişik duygular yaşadığımız bir etkinlikteyiz. Tıpta ruh hastalıklarının, psikolojik rahatsızlıkların ayrı bir önemi var. Ben böyle zor bir sağlık alanında nitelikli hizmet vermenin ülkenin sağlık seviyesini gösteren önemli göstergelerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Bu noktada merkezimiz çok büyük bir çaba sarf ediyor. Merkezimizi 9 ay önce kurduk ve bu süreçte merkezde çalışan arkadaşlarımızın özverisi, psikiyatri kliniğimizin çalışmaları bu uygulamaların en güzelini hem ulusal hem de uluslararası çapta yürüteceğimizi gösterdi" dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sakinleri şovlarıyla coşturdu

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisiyle başlayan etkinlik, şizofren hastalarının Ritm gösterisiyle devam etti.

İzleyenleri şovlarıyla hayran bırakan hastalar, şiir dinletileri, Yeşilçam şarkıları ve tiyatro gösterileriyle de tam puan alırken, halk oyunları performanslarıyla tıklım tıklım dolu olan salonu coşturdu. Oturdukları yerden kalkıp hastalara eşlik eden katılımcılar, oyuncuları alkış yağmuruna tuttu.

Etkinlik sonunda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a sağlık alanında yapmış olduğu katkılardan ve etkinliğe vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür plaketi takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gösterileriyle 'Hayat Birlikte Güzel' Dediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement