Gtkd'den "Teşekkür" Plaketi - Son Dakika
Yerel

Gtkd'den "Teşekkür" Plaketi

Gtkd\'den "Teşekkür" Plaketi

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği (GTKD) tarafından 15 Mart Dünya Tüketici Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında "Belgeni Al, Hakkını Koru" sonulu seminer sonrasında Gaziantep Tüketici Hakları Derneği'nin yürüttüğü çalışmalara katkılarından...

15.03.2013 17:27

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği (GTKD) tarafından 15 Mart Dünya Tüketici Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında "Belgeni Al, Hakkını Koru" sonulu seminer sonrasında Gaziantep Tüketici Hakları Derneği'nin yürüttüğü çalışmalara katkılarından dolayı 8 kurum ve kuruluş temsilcisine teşekkür belgesi verildi.

GTO Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, insanların en temel insan hakkı olan tüketici haklarını bilmediklerini belirterek, tüketici hakkı ihlalinin insan hakları ihlali olarak değerlendirildiğini söyledi. Bu ihlalin önüne geçmek için kanunlar çıkarıldığını, ancak kanun yapmanın sorunu çözmeye yetmediğini dile getiren Aygın, "Kanunu çıkartmak yeterli değil. Çünkü çoğu zaman tüketici kendini koruyan bir kanunun varlığından haberdar değil" dedi.

Tüketici haklarının korunması ile ilgili en büyük problemin bilinçlenme yetersizliği olduğuna işaret eden GTO Başkan Yardımcısı Aygın, şunları söyledi:

"Tüketicileri korumak amacıyla ne kadar mükemmel kanuni düzenlemeler hazırlanırsa hazırlansın, bu hakları ne zaman ve nasıl kullanmaları gerektiği tüketiciler tarafından bilinmediği sürece tüketicinin korunması çalışmalarında başarıya ulaşmak mümkün değildir. Aynı şekilde üretici ve satıcıların da tüketicilere karşı sorumluluklarının bilincinde olması gerekmektedir. Ülkemizde bu bilinci oluşturabilmek adına son yıllarda çok daha titizlik ile konuya yaklaşılmaktadır. Bu noktada Gaziantep Ticaret Odası olarak bir yandan Gaziantep Tüketici Koruma Derneği'nin tüketicilerin bilinçlendirilmesi için yaptığı her türlü çalışmada yanlarında olmaya çalışıyoruz, diğer taraftan ulusal kampanyalara destek vermeye çalışıyoruz. Bugün de Gaziantep Tüketici Koruma Derneği'nin "Belgeni Al Hakkını Koru" sloganı ile başlattığı bilinçlendirme hareketine destek vermekten dolayı çok mutluyuz. Binlerce üyemize alışverişlerinde satıcı konumunda iken satış belgesi düzenlemeleri, alıcı konumunda iken belgelerini talep etmeleri konusunda hassas davranmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye'de tüketicinin korunmasına ilişkin bir hayli ilerleme kaydedilmiş, tüketicilere yeni haklar tanınmış, daha da önemlisi tüketicilerin hakları konusunda bilgi sahibi olmaları ve hak arama bilincinin gerçekleşmesi yönünde ciddi mesafeler sağlansa da asıl önemli olan bu bilincin küçük yaşlarda başlatılmasıdır. Hem aile içi eğitimde hem de okullarda ders müfredatlarına alınması bilinçli bir toplum yaratabilmek için gereklidir. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yürüttüğü müzakereler de dikkate alınarak vatandaşlarımıza çağdaş hukuki düzenlemeleri sağlamak, temel sorumluklarımız arasında olmalıdır. Bu çerçevede, tüketicinin korunması mevzuatını günün gereklerine uygun hale getirmek için sürekli olarak çalışma yapmak durumunda olduğumuzu unutmamalıyız" diye konuştu.

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci ise konuşmasında günümüzde tüketicilerin kötü niyetli satıcıların elinde kazanç makinesi haline geldiğini dile getirerek, "Ülkemizdeki mevcut yasaların günün koşullarına göre uyarlanamadığından ne yazık ki tüketiciler kötü niyetli satıcıların elinde kazanç makinesi haline gelmiş turumda. 75 milyon tüketicinin temsili genel müdürlük düzeyinde kalmıştır. Tüketicinin temsilinin bakanlık düzeyine çıkarılması temel bir ihtiyaç haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli'nin de Tüketici Hakları ile ilgili yaptığı sunumun ardından Gaziantep Tüketici Hakları Derneği'nin yürüttüğü çalışmalara katkılarından dolayı 8 kurum ve kuruluş temsilcisine teşekkür belgesi verildi.

Toplantıya AKP Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Şamil Tayyar'ın yanı sıra Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin ve CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ da katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gtkd'den 'Teşekkür' Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement