Güçler Dezavantajlı Bölgeler İçin Birleşecek - Son Dakika
Yerel

Güçler Dezavantajlı Bölgeler İçin Birleşecek

Güçler Dezavantajlı Bölgeler İçin Birleşecek

Konak Belediyesi ve EÇEV, dezavantajlı mahallerde yaşayan çocuklar ve onların ailelerini kent yaşamına entegre etmek için el ele verdi.

03.05.2014 09:43

Konak Belediyesi ve EÇEV, dezavantajlı mahallerde yaşayan çocuklar ve onların ailelerini kent yaşamına entegre etmek için el ele verdi. Ortak geliştirilecek projeler sayesinde farklı sosyal gruplara ulaşılarak, sorunların çözümü sağlanacak.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Başkanı Berrin Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti. Başkan Pekdaş'a yeni dönemde başarılar dileyen Ertürk, Vakıf olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar Konak Belediyesi'yle pek çok başarılı çalışmaya imza attıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerini söyleyen Ertürk, EÇEV olarak insana yatırım yapan bir kurum olduklarını ve bu anlayışla hareket ederek projeler geliştirdiklerinin altını çizdi.

AİLELERE DE EĞİTİM

Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar ve ailelere yönelik çeşitli eğitimler verdiklerini kaydeden EÇEV Başkanı Ertürk, "EÇEV olarak onların hayata daha güçlü katılmalarını sağlamaya yönelik projeler geliştiriyoruz. Konak Belediyesi'yle de eşit şartlarda eğitim imkanına sahip olmayan çocukların eğitimine ve sosyal hayatına yönelik projeler üretmek, ailelerin istihdamına yönelik mesleki eğitimler vermek istiyoruz" dedi.

KONAK MİNİ TÜRKİYE

EÇEV'i kuruluşundan bu yana yakından takip ettiğini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise belediye olarak her türlü sosyal projeye açık olduklarını söyledi. Konak'ın mini bir Türkiye olduğuna dikkat çeken Pekdaş, çok farklı sosyal kesimlerin yaşadığı ilçenin sorunlarını ele alırken daha geniş bir perspektifle baktıklarını dile getirdi. İlçedeki her farklı sosyal dokuya ulaşarak, onların sorunlarını çözeceklerini belirten Pekdaş, önceliklerinin dezavantajlı gruplar olacağını söyledi.

DEZAVANTAJ AVANTAJA DÖNÜŞECEK

Konak'ın yoğun göç alan bir ilçe olduğunu da vurgulayan Başkan Pekdaş, "Göç alan bir belediyeyiz ve bu göçle birlikte kente yeni sosyal gruplar katılıyor. Onların kentte mutlu olmalarını ve kente entegre olmalarını sağlamak durumundayız. Bana göre İzmir'in en dezavantajlı kesimleri Konak'ta yaşıyor. Örneğin, Konak'ın merkezinde yaşayan 40-50 bin Roman vatandaşımız var. Onların sorunlarını çözecek, çocukları, gençleri ve aileleri kapsayacak projeler üretelim istiyorum. Kendi kültürlerini de kaybetmeden, kentin rengi olarak dezavantajları avantaja çevirmeliyiz" diye konuştu. Pekdaş, EÇEV ile işbirliğinin artarak, çalışmaların daha etkin bir şekilde yürütüleceğinin sözünü de verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güçler Dezavantajlı Bölgeler İçin Birleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement