Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Açıklaması

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Açıklaması

"Tüm uyarılara rağmen Harşit Çayı’na çöp atılmasının önüne geçemiyoruz"

13.11.2013 08:37

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, tüm uyarılarına rağmen Harşit Çayı'na çöp atılmasının önüne geçilemediğini söyledi.

Şevki Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harşit Çayı'nın temiz tutulması, kirletilmemesinin tüm vatandaşların görevi olduğunu belirterek, "Akarsuyumuzun kirletilmesine karşı çıkan vatandaşlarımız olduğu gibi bazı vatandaşlarımız tarafından da çöplerin Harşit Çayı'na atıldığına zaman zaman rastlıyoruz. Şehrimizin içerisinden geçen akarsuyumuzun kirliliği çok çirkin görüntü oluşturuyor. Kentin imajını zedeliyor" dedi.

Mahallelerde belirli aralıklarla çöp konteynerleri, cadde ve sokaklarda da çöp kutuları bulunduğunu anlatan Aşkın, şöyle "Ekiplerimizce çöpler belirli saat aralıklarıyla alınmakta, çöp kutuları kontrol edilerek boşaltılmaktadır. Çöpünü çöp konteynerlerine ve çöp kutularına atan vatandaşlar olduğu gibi, ne yazık ki çöplerini Harşit Çayı'na atan çok az sayıda vatandaşımız da var. Bu vatandaşlarımızın hassas davranarak çöplerini Harşit Çayı'na atmamalarını rica ediyoruz. Akarsuyumuzun kirliliği ilimizin imajına yakışmıyor" diye konuştu.

Aşkın, Harşit Çayı'nda zaman zaman çöplerin toplandığını belirterek, "Harşit Çayı hepimizin. Çöplerimizi bu akarsuyumuza atarak kirletilmesinden kaçınılmasını istiyoruz. Yapılan tüm uyarılara rağmen Harşit Çayı'na çöp atılmasının önüne geçemiyoruz. Şehrimize hayat veren akarsuyumuzun kirliliğinin önüne geçmek için zaman zaman atılan çöpleri toplatıyoruz" ifadelerini kulandı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement