Hafız Olan 49 Öğrenci İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Hafız Olan 49 Öğrenci İçin Tören Düzenlendi

Hafız Olan 49 Öğrenci İçin Tören Düzenlendi

Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda hafız olmaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenlendi.

25.09.2013 16:15  Güncelleme: 16:14

Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda hafız olmaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenlendi.

İl Özel İdaresi konferans salonunda düzenlenen hafızlık merasim törenine, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende açılış konuşması yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, "Melikgazi ilçemiz bünyesinde 82 kuran kursumuz mevcut. Orada 260 derslik eğitimimizi sürdürmekteyiz. 2011 - 2012 eğitim döneminde 75 kız 47 erkek olmak üzere 122 gencimize hafızlık belgeleri verilmişti. 2012 - 2013 eğitim yılında da 41 kız, 8 erkek olmak üzere 49 öğrenciye inşallah belgelerini vereceğiz. Ben bu açıdan kendilerine eğitim veren hocalarını ve belgelerini almaya hak kazanan gençlerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ise, "Kur'an denince söylenecek çok şey var. Hafız olmuş 49 öğrencimize bugün belgelerini vereceğiz. Ülkemizin 81 ilinde hafızlarımız yetişiyor. Hafızlar kuranı muhafaza ediyor, Kur'an'da onları muhafaza eylesin. Bu açıdan hafız olan gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık da, "İslam sevgi ve saygı dinidir. İslam dininin özü insandır. Kur'an-ı Kerim beyanatları da hep insanla ilgilidir. İslam'ın özü de insanın huzur bulmasını amaçlamaktadır. İslam, sevginin, saygının ve merhametin dinidir. İşte buna inan insanlar çevresine zulüm etmezler. Bu açıdan hafız olmaya hak kazanan 49 kardeşlerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hafız Olan 49 Öğrenci İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement