Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personeli, "Sağlık İçin Günde 10 Bin Adım" projesi kapsamında yürüyüş yaptı.

03.03.2014 09:49  Güncelleme: 09:51

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personeli, "Sağlık İçin Günde 10 Bin Adım" projesi kapsamında yürüyüş yaptı.

Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak ilan edildi. Bu kapsamda yurt genelinde çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

Bütün bir yıl boyunca aktiviteleri sürdürmeyi planlayan Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından personel ve ailelerinin katılımıyla 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Doğa yürüyüşü olarak planlanan programa çok sayıda personel ve eşleri katıldı. Kemer Camisi önünde başlayan yürüyüş kapsamında patika yol takip edilerek Danişment-Horozköy yol ayrımına ulaşıldı. Horozköy yol ayrımında yürüyüşe katılanlara aperatif olarak sandviç ve meyve suyu ikram edildi. Kısa bir molanın ardından yürüyüşe devam edilerek, Danişment-Kalfaköy güzergahı üzerinden Veysi Paşa Camisi önünden geçilerek, 4,5 saat süren aktivite Kemer Camisi önünde sonlandırıldı. Dik yamaçlar ve tırmanışlara rağmen 8 kilometrelik yürüyüş yolu personel tarafından kolaylıkla tamamlandı. Personel ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ikinci etkinlikte Efeler Mahallesi Yürüyüş Yolu'nda gerçekleşti.

Yürüyüşün bitiminde fiziksel aktivitenin yararlarından bahseden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, "Fiziksel aktivite yapmak, koroner kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaktadır. Kas ve kemikleri kuvvetlendirmekte, özellikle ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesini önemli derecede azaltmaktadır. Kemik mineral yoğunluğunda artış, çocukluk ve adölesan döneminde yapılan egzersizlerle örneğin; ağırlık taşıma, yürüyüş, koşu ve tenis gibi egzersizlerle sağlanmaktadır. İnsülin aktivetesini kontrol ederek, şeker hastalığından korunmada önemli rol oynar. Obezite riskini azaltarak, obeziteyle gelen hastalıklara karşı koruma sağlar. Yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Halk arasında iyi kolesterol olarak bilinen HDL'yi artırırken kötü kolesterolü düşürür" dedi.

Yürüyüşe katılan herkese teşekkür eden Dr. Okur, doğa yürüyüşü aktivitelerinin özellikle personel tarafından beğeni ile karşılandığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde yapılacak yürüyüşlerle aktivitenin geleneksel hale getirilmesini amaçlıyoruz. Tüm halkımızda aktivitelerimize davetlidir" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement