Hayatı Sırtladılar - Son Dakika
Yerel

Hayatı Sırtladılar

Hayatı Sırtladılar

Batman'da ikamet eden kadınlar, ot satarak ailelerinin geçimlerine katkıda bulunuyorlar.

13.05.2015 08:10  Güncelleme: 09:53

Kent merkezinde ikamet eden ve ailelerinin geçimine katkı sunmak amacıyla kırsal alanlara giderek ot toplayan kadınların görüntülendiği kare, Batmanda hayat şartları zor olanların yaşadığı dramı gözler önüne seriyor.

Batman ve çevresinde yetişen bitki ve otları titizlikle toplayarak, semt pazarlarına götüren kadınlar, kazandıkları para ile ailelerinin geçimine katkı sunuyorlar.

Batmanlı kadınlar, topladıkları otları sırtlayarak semt pazarlarında satıyor. Fotoğraflarının çekilmesine müsaade etmeyen ve utandıklarından dolayı isimlerinin yazılmasını istemeyen kadınlar, kazandıkları 30-40 lirayı çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için harcadıklarını belirttiler.

OT SATARAK KIZINA ÇEYİZ HAZIRLIYOR

Eşi 10 yıl önce vefat eden ve isminin yazılmamasını isteyen 55 yaşındaki bayan, kızının Ramazan Bayramından sonra evleneceğini ve topladığı otları satarak kızına çeyizlik eşya alacağını söyledi.

Diğer bayanlarda benzer gerekçelerle gerekli olan aile bireylerinin ihtiyaçları için aynı işi yaptıklarını belirterek, ot toplamaktan utanmadıklarını ancak gazetelerde haber konusu olmaktan çekindiklerini ifade ettiler.

Kadınlar, topladıkları kenger, hardal, toluk ve tere gibi yeşillikleri Haziran ayının ortasına kadar satmaya devam edecekler. Kaynak: Batman Gazetesi/Orhan Kartal

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hayatı Sırtladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement