Iğdır'da 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Coşkusu

Iğdır\'da 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Coşkusu

Iğdır'da, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yapılan törenlerle başlandı.

16.09.2013 14:42

Iğdır'da, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yapılan törenlerle başlandı.

Sabah saat 10.00'da belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda devam etti. Buradaki törene Iğdır Valisi Ahmet Pek, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı. Törende konuşan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, yaklaşık 55 bin öğrenci ve 3 bin öğretmen ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına başladıklarını söyledi. Öğrencilerini bir yandan kazanım ve gerekli becerilerle donatmak, diğer yandan da öz değerlerine sahip eğitimli bireyler olarak yetiştirmek uğruna eğitimcilerin 8 aylık süre içerisinde ter dökeceğini anımsatan Ateş, "Bu bakımdan amacımız her gün biraz daha iyi gitmek ve ideale doğru yol almaktır. Çünkü ideal olarak öğretmenlik peygamberlerin peşinden giden meslektir. Onlar nasıl insanlığa doğruyu, güzeli ve hakikati öğrettilerse; öğretmenlerimiz de onlardan aldıkları ilham ile aynı şeyi kendilerine emanet ettiğimiz yavrularımıza öğretecekler. Bu itibar ile öncelikle eli öpülesi öğretmenlerimiz yeni eğitim yılını tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Ateş, "Sevgili öğrenciler; bir yandan oyunlar oynayacak ve çocukluğunuzu yaşayacak, diğer yandan öğretmenlerinizden aldığınız bilgiler ile kendinizi geleceğe hazırlayacaksınız. Bu ikisinden birini yapmamak eksiklik olur. Derslerinizi iyi dinleyip ödevlerinizi eksiksiz yaparsanız, göreceksiniz ki ikisine de ayıracak vaktiniz olacaktır. Sevgili veliler; sizler eğitimin olmazsa olmazı unsurlarından birisiniz. Eğitimciler olarak sizden; çocuklarınızın eğitimi ile yakından ilgilenmeniz ve onlara şefkat ile destek olmanızı istiyoruz. Bizim ile onlarla kurduğunuz iletişim, işimiz kolaylaştıracaktır. Bu bakımdan üzerinize ne kadar önemli görev düştüğü bilincinde olmanız, çocuklarınızın hayatını değiştirecektir. Bulunduğumuz coğrafyanın içinden geçtiği süreçte, bu milletin bin yıllık harcının sonucu hüviyetindeki, Çanakkale ruhunu diri tutmak, birlik ve beraberliğimizi bu ruh pekiştirmek ve ruha sahip öğrenciler yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz. Bu bağlamda başta sizler olmak üzere yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Eğitim ve öğretimin üçlü ayak üstünde olduğunu vurgulayan Iğdır Valisi Ahmet Pek ise, bu ayağının birsini öğrencilerin, birsinin öğretmenler diğerin de veliler olduğunu söyledi. Bu üçlü ayak üzerinde duran eğitim ve öğretimin bir ayağının noksan olmasının topallanmasına sebebiyet vermesine neden olacağına vurgu yapan Vali Pek, "Öğrencilerimize birçok görevler düşüyor. Başta öğrenmek, eğitilmektir asıl temel hedefin bu olmasına karşın; onlara eğitecek öğretecek donanımlı öğretmenler ve onlardan aşağı kalmayacak velilerimiz olması eğitim öğretim ve ülkemizin geleceği için çok önemli. Toplumumuzun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi, ancak eğitimle mümkündür. Bu nedenle çocuk ve gençlerimizin vatanını, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel olguları takip eden, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diler, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini temenni ederim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, halk oyunları ve Kafkas dans gösterileriyle devam eden programda, Vali Pek ve beraberindeki protokol üyelerin sınıfları ziyaret etmesi ve kitap dağıtımıyla son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement