İkçü'ye Künib Fuarı'nda Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

İkçü'ye Künib Fuarı'nda Büyük İlgi

İkçü\'ye Künib Fuarı\'nda Büyük İlgi

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi üniversiteler, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen ‘KÜNİB Tanıtım Günleri’ adlı etkinlikle tanıtıldı.

10.05.2014 12:00

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi üniversiteler, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 'KÜNİB Tanıtım Günleri' adlı etkinlikle tanıtıldı.

Kafkasya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin eğitim olanaklarının tanıtıldığı 'KÜNİB Tanıtım Günleri'ne Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, KÜNİB Başkanı Ramazan Korkmaz'ın katılırken; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Bölümü Öğretim Üyesi Yalçın İşler, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Kaya, Öğrenci İşleri Şube Müdürü Zübeyde Özbek, Özel Kalem Müdürü ve Basın Danışmanı Remzi Sarıkaya İKÇÜ'yü temsil etti. Birlik üyesi birçok devlet ve özel üniversitenin akademisyenleri, yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği fuar, Azerbaycan'daki öğrencileri Türkiye üniversiteleriyle buluşturarak, gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sundu.

"50 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM"

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya coğrafyasının stratejik anlamda dünyanın kilit noktalarından olduğuna dikkat çekerek bölgenin geleceği konusunda düşünce üretme adına üniversitelere görevler düştüğünü söyledi. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Kafkasya Üniversiteler Birliği bu coğrafyayı bütün değerleriyle okuma anlama ve projelendirme çalışmasıdır. Biz iki devlet bir milletiz onun için ilk Azerbaycan'dan başladık. Azerbaycanlı kardeşlerimizi Türkiye'ye davet ediyoruz. Onlara çok büyük kolaylıklar ve imkanlar tanıyoruz. Kafkasya Üniversiteler Birliğini 1. tanıtım günlerinde Azerbaycan'da 50 tane öğrenciyi Türkiye'de ücretsiz okutacağız" dedi.

"AZERBAYCAN'LA AKADEMİK İŞBİRLİĞİMİZ ARTACAK"

Bu önemli organizasyonu değerlendiren İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da İzmir ile Bakü'nün kardeş şehir olduğunu KÜNİB kapsamında yapılan etkinliklerin iki ülke arasında akademik işbirliği açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Prof.Dr. Akhan, devlet üniversiteleri olarak Kafkasya Bölgesinden öğrencilerin Türkiye'de eğitim almaları konusuna özel önem verdiklerini söyledi.

4 ÜNİVERSİTE İLE PROTOKOL YAPILDI

Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ile görüşmelerde bulunan İKÇÜ heyeti karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzaladı.

EGE BÖLGESİNDEN FUARA KATILAN İKÇÜ'YE BÜYÜK İLGİ

Etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret eden öğrencilere üniversitelerin bölümleri hakkında görsel sunumlar ve çeşitli broşürlerin dağıtımı yapıldı. İzmir'e ve İKÇÜ'ye ilginin büyük olduğu fuarda öğrenciler üniversiteyle ilgili broşür alıp ilgilendikleri bölümlerle ilgili bilgi sahibi olma imkanı sağladı. Öte yandan fuar sonrası KÜNİB Başkanı Ramazan Korkmaz ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Eğitim Bakanlığını ziyaret etti. Görüşmelerin ardından Korkmaz ve beraberindeki heyet, Bakü Devlet Üniversitesi'ni ziyaret etti. BDÜ Rektörü Abel Meherremov ile bir araya gelen KÜNİB üyesi üniversitelerle BDÜ arasında karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzalandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İkçü'ye Künib Fuarı'nda Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement