İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarına Başladı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarına Başladı

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarına Başladı

Malatya İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantılarına başladı.

01.10.2013 17:01

Malatya İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantılarına başladı.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin konu ve önergeler görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından görüşülüp, karara bağlanan Göztepe Mahallesi'nde bulunan ve İl Özel İdaresine tahsis edilen tekel depolarına elektrik verilmesi amacıyla 2 adet trafo yapılması konusu görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez Göztepe (Uçbağlar) Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait, tapunun 4507 ada, 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazın üzerinde yapılı bulunan Tekel Depolarının Malatya da Ekonomiye kazandırılması bağlamında işsizlere iş imkanı ve girişimcilerin iş geliştirmesine katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaresine tahsis edilmiştir. Tekel Depolarına yeteri kadar elektrik gitmemektedir. Söz konusu Tekel Depolarındaki işyerlerine yeterli elektrik verilmesi için Tedaş Genel Müdürlüğüne başvurulmuş, TEDAŞ Genel Müdürlüğü Tekel Depolarına 2 bin 500 kilovat gücünde elektrik verilmesi gerektiğini, 2bin 500 kilovat gücünde elektrik verilebilmesi için 4x10 ebadında 2 adet trafo binası yapılması gerektiğini, 2 adet 4x10 ebadında trafo binası yapılması içinde mülk sahibinden gerekli tahsis izninin verilmesi gerektiği bildirilmiştir. Bu itibarla, İlimiz Merkez Göztepe (Uçbağlar) Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait, tapunun 4507 ada, 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazın üzerinde yapılı bulunan Tekel Depolarının uygun bir yerine (ekteki Plan Taslağında olduğu şekilde) Tedaş Genel Müdürlüğü tarafından 2 adet 4x10 ebadında trafo yapılması ve Malatya Belediyesinden İmar planı değişikliğinin yapılması maksadıyla, 2 adet 4x10 ebadındaki yerin TEDAŞ Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması belirtilmiştir. İlimiz Merkez Göztepe (Uçbağlar) Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait, tapunun 4507 ada, 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazın üzerinde yapılı bulunan Tekel Depolarının uygun bir yerine (ekteki Plan Taslağında olduğu şekilde) TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 2 adet 4x10 ebadında trafo yapılması ve Malatya Belediyesinden İmar planı değişikliğinin yapılması maksadıyla, 2 adet 4x10 ebadındaki yerin TEDAŞ Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi uygun mütalaa edilmiştir" denildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Doğan, "TEDAŞ, 2 adet trafo koyacak. Bunun için yer vermemiz gerekiyor. bu bizim yararımıza olduğu için tahsis ettik" dedi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Doğan'ın konuşmasının ardından rapor oylamaya sunuldu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste, yarım kalan işlerin tamamlanması amacıyla 25 milyon TL'lik borçlanmada, 5 milyon TL'nin kamu bankalarından nakit olarak kullanılması ve geriye kalan 20 milyon TL'nin ise İller Bankası'ndan kullanılması önergesi de görüşüldü.

Önergeyle ilgili bir değerlendirmede bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Biz İller Bankası'na proje karşılığı borçlanıyoruz. Ama bizim 5 milyon TL nakit paraya ihtiyacımız var. Çünkü yakıt alınacak. Proje ihaleyle yapılacağı için ihale ettiğimiz projelere borçlanacağız. Ama bizim iş makinelerimizle yapacağımız işler içinde 5 milyon TL'ye ihtiyaç var. İller Bankası'ndaki şartları kamu bankalarına taşıyalım ve 25 milyon TL'nin 5 milyon TL'sini kamu bankalarından borçlanalım. Bunu da akaryakıta verelim diye bir görüş var" ifadelerini kullandı.

Şavata, daha sonra önergeyi oylamaya sundu. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement