İl Müftülüğü Çalıştayı Korkuteli'nde Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

İl Müftülüğü Çalıştayı Korkuteli'nde Gerçekleştirildi

İl Müftülüğü Çalıştayı Korkuteli\'nde Gerçekleştirildi

Antalya İl Müftülüğü, ilçe müftülüklerinde görev yapan imam, hatip, müezzin kayyımlarla gerçekleştirdiği çalıştayı, bu ay Korkuteli İlçe Müftülüğünde yaptı.

16.01.2014 13:08

Antalya İl Müftülüğü, ilçe müftülüklerinde görev yapan imam, hatip, müezzin kayyımlarla gerçekleştirdiği çalıştayı, bu ay Korkuteli İlçe Müftülüğünde yaptı.

Korkuteli İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen çalıştaya İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Müftü Yardımcısı Mustafa AYdın, İlçe Müftüsü Duran Turgut, ilçe merkezinde görev yapan imam, hatip, müezzin kayyımlar katıldı. Çalıştayda konuşan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, çalıştayın yapılmasındaki amacını, "Tteşkilatımızın 2010 yılında teşkilat yasasının değiştirilerek hizmet çeşitliliğinin artması dolayısıyla farkındalık oluşturma ve tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi amacına yöneliktir" şeklinde açıkladı.

Konuşmasında "Sizler kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz, bu vesile ile görevimizin idraki içerisinde olmalıyız" diyen Aydın, "Çok okuyup bilgi ve donanımımız güçlü olmalı, sadece camide namaz kıldırma memuru değil aynı zamanda cami dışında sosyal ve kültürel hizmetleri yapmak suretiyle toplumun önderi olabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise yaptığı konuşmada, hizmetlerinin temelinde bundan sonra güçlü diyanet, güçlü müftülük, güçlü cami ve güçlü Kur'an kursları olması gerektiğini, bunun da daha verimli ve etkili bir şekilde çalışma gerektiğini söyledi. Özellikle Kur'an kurslarına kadınların çok yoğun bir talep gösterdiklerini belirten Çelik, bunun sevindirici olduğunu ve Kur'an kursu öğreticilerinin ne denli önemli bir hizmeti yaptıklarını vurguladı.

İlçe Müftüsü Duran Turgut ise, böyle bir toplantının bir ilk olduğunu belirterek, katılımlarından dolayı İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın'a teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Müftülüğü Çalıştayı Korkuteli'nde Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement