İslahiye Belediye Başkanı Uludağ Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İslahiye Belediye Başkanı Uludağ Açıklaması

İslahiye Belediye Başkanı Uludağ Açıklaması

"Yeni imar kanununa göre cezalar çok ağırlaştırıldı."

05.06.2013 16:40

İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, "Yeni imar kanununa göre cezalar çok ağırlaştırıldı. Hiçbir şekilde bunun telafisi yok ama 'Her seçim öncesi, seçimde nasıl olsa affedilir' diye düşünmesinler, bunların kesinlikle telafisi yok" dedi.

Uludağ, makamında düzenlediği basın toplantısında seçimler yaklaşırken kaçak yapılaşmadan rahatsızlık duyduğunu belirtti.

İmar kararlarının gelecek yıldan itibaren büyükşehir belediyesi yetkisine verilmesinden dolayı ruhsat alımında sıkıntı yaşanacağına dair düşünceler oluştuğunu ifade eden Uludağ, şunları söyledi:

"O yüzden mevzuata uygun olmadığında bizim belediyemizden de ruhsat alamadıkları için kaçak olarak yapma girişiminde bulunuyorlar. Biz gerçi kanuni işlemleri başlattık birçok yer için. Bunlar için yıkım kararı var elimizde. Yeni imar kanununa göre cezalar çok ağırlaştırıldı. Hiçbir şekilde bunun telafisi yok ama 'Her seçim öncesi, seçimde nasıl olsa affedilir' diye düşünmesinler, bunların kesinlikle telafisi yok."

Uludağ, ev alacak vatandaşların da ev almadan önce binaların ruhsatlarını incelemelerini, bina işlemlerinde vatandaşların sorun yaşadığını belirterek, ruhsat incelemesinde belediyenin her türlü yardımı yaptığını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslahiye Belediye Başkanı Uludağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement