"İslam Medeniyeti ve Sahabe-i Kiram Nesli" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"İslam Medeniyeti ve Sahabe-i Kiram Nesli" Konferansı

"İslam Medeniyeti ve Sahabe-i Kiram Nesli" Konferansı

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bilgi Eğitim Kültür Kulübü tarafından "İslam Medeniyeti ve Sahabe-i Kiram Nesli" adlı konferans düzenlendi.

10.03.2014 15:49

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferans19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Güner tarafından verildi.

Öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta Güner, "Allah Resûlünü (a.s.m) daha iyi anlamak, onu daha güzel tanımak ve gönüllerdeki müstesna yere taşımak mü'minler için imanî bir mükellefiyettir" diye belirtti.

Prof. Güner, Peygamber Efendimiz'in Sahabe-i Kiram ve eşlerine de itikâfı tavsiye ettiğini, itikâfın Efendimiz'in devamlı yaptığı, pek az terk ettiği ibadetlerden (sünnet-i müekkede) biri olduğunu belirtti.

"Sahabe-i kiram devrinde Allah'ın rızasını kazanmak en birinci esastı. Allah'ın rızası karşısında bir müminin, Allah ve Rasûlü'ne tercih edeceği hiçbir şey yoktu. Hatta onlar, sevgi ve alakasından az kuşkulandıkları zaman kendilerine münafık nazarıyla bakıyorlardı. Sahabe-i Kiram, mutlak fazilette herkesten üstündür. Mutlak üstünlük onlara aittir. Onlar küfür bataklığından çıkıp iman dairesine girmişler, yalanı ellerinin tersiyle itip doğruyla yüz yüze gelmişler ve her türlü iffetsizlik, çamur ve bataktan çıkıp gülistana girivermişlerdir" diyen Güner, yaklaşık bir saat boyunca Sahabe-i Kiram neslinden örnekler verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'İslam Medeniyeti ve Sahabe-i Kiram Nesli' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement