İsot, Şanlıurfa'nın Bütün Lezzetlerine Karıştı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

İsot, Şanlıurfa'nın Bütün Lezzetlerine Karıştı

İsot, Şanlıurfa\'nın Bütün Lezzetlerine Karıştı
30.09.2007 13:42

Şanlıurfa'da Çiğköfte, Ciğer, Lahmacun Yapımında Kullanılan ve Bölge İnsanın Vazgeçilmez Damak Zevki Olan 'İsot', Dondurma ve Pastadan Sonra Şimdi de Fıstık ve Baklavada Kullanılacak.

Şanlıurfa'da çiğköfte, ciğer, lahmacun yapımında kullanılan ve bölge insanın vazgeçilmez damak zevki olan ''isot'', dondurma ve pastadan sonra şimdi de fıstık ve baklavada kullanılacak.

Balıklıgöl yanındaki Fuat Usta'nın Gördüm Tattım Kuruyemiş isimli işletmenin sahibi Fatih Billurcu, farklı kullanım alanları bulunan isottan yeterince faydalanılmadığını söyledi. Billurcu, müşterilerin hizmetine sundukları isotlu leblebinin çok tuttuğunu ve bu fikirle kabak çeğirdeği, yer fıstığı, soya soslu-isotlu fıstık imal ettiğini belirterek, "Çok yakın bir sürede Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin en çok fıstık üretilen bölgesi olan Şanlıurfa fıstığını isotlu olarak yapacağız.

Yöneticilerimiz Şanlıurfa'nın sembolü olan fıstığa yeterli önemi vermedikleri için patentini Gaziantep'e kaptırdılar. Şanlıurfa'da neden her yıl fıstık şöleni yapılmasın, neden Şanlıurfa'nın girişine 'Fıstık kentine hoş geldiniz' tabelası asılmasın, neden direklere fıstık figürleri işlenmesin? Yöneticilerin tam anlamıyla tanıtamadığı Şanlıurfa fıstığını, Urfalı'nın damak zevki olan isotla birleştirip isotlu fıstığa dönüştüreceğiz. Bu arada isotlu baklavanın da yapılacağını duyduk" dedi.

Şanlıurfa'da daha önce de müşterilerine isotlu nargile sunan kafeleryalar dikkat çekmişti.

(FÖ-FÖ-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsot, Şanlıurfa'nın Bütün Lezzetlerine Karıştı - Son Dakika


Advertisement