İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

İstiklal Marşı\'nı En Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

12.03.2013 16:40

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmada, 59 öğrenci İstiklal marşı'nı en güzel okumak için ter döktü.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri çerçevesinde organize edilen yarışmaya, Toroslar İlçesi'nde bulunan ilkokul ve ortaokullardan 59 öğrenci katıldı. Toroslar Belediyesi Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Şahin de katıldı.

Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Gençlerden İstiklal Marşı'nı iyi anlamalarını ve iyi analiz etmelerini isteyen Tuna, "Türk milletine cesaret vermek, cephedeki askerlerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla yapılan yarışmada İstiklal Marşımızı kaleme alan bağımsızlık idolü Mehmet Akif Ersoy, vatan, millet, bayrak sevgisini, imanını, mücadeleci ruhunu, gönlünü mısralara dökmüştür. 734 şiirin heyete sunulduğu ve beğenilmediği 500 altın ödüllü yarışmaya ödülün kaldırılması şartıyla katılan Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı bu güzel İstiklal Marşı'nın her cümlesinde bir anlam ve bu milleti anlatan bir ifade yer almaktadır. Çocuklarımıza ve gençlerimize öncelikle söylüyorum; tek tek analiz etmek, her mısrasında bu milletin özündeki değerleri anlayabilmek mümkün. Kolay elde edilmeyen ve zorluk içerisinde kurulan bu vatanı emanet aldığımız atalarımızdan aynı şartlarda Cumhuriyet; temel ilkelerini ve bağımsızlığını, bu milletin değerlerini taşımak suretiyle ilelebet payidar kalacaktır. Gençlerimize sözümüz şudur; bu emaneti biz aldık taşıyoruz, bundan sonra gelecek nesiller de aynı şekilde taşıyacaklardır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bu güzel İstiklal Marşı'nı bizlere emanet eden Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.

Toroslar Kaymakamı Çıtak da büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı başta olmak üzere yazdığı şiirlerle milletin milli ve manevi duygularını her zaman ayakta tuttuğunu vurgulayarak, ilçedeki okullar arasında her yıl İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Tuna'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından başlayan yarışmada duygulu anlar yaşanırken, öğrenciler İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilen yarışmada, İstiklal Marşı'nı beden dili ile okuyan Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinden Fatma Çapaklı, mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmanın birincisi Candan Merzeci İlkokulu'ndan 92 puanla Semra Şükran, ikincisi Kızılbağ Ortaokulu'ndan 90,8 puanla Aliye Tuğçe Nas, üçüncü ise Çukurova İlkokulu'ndan 89,2 puanla Seray Yıldırım oldu. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, dereceye girenlere Türk Bayrağı ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere de İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu bir belge verildi. Belediye Başkanı Hamit Tuna ayrıca yarışmanın jüri üyelerine Türk Bayrağı ve teşekkür plaketi armağan etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement