İstiklal Marşı'nın 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

İstiklal Marşı\'nın 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Programı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabul edilişinin 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle bir konferans düzenlendi.

12.03.2014 12:05

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü sebebiyle bir konferans düzenlendi.

Araştırmacı-Yazar Erol Çalı'nın konuşmacısı olduğu konferansa; Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ile eşi Şerife Güvenç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mustafa Paksoy ve öğrenciler katıldı.

Erol Çalı, milli şair Mehmet Akif'i şahsi, imani ve sanat yönleriyle ele aldığı konuşmasında, Akif'in milletimize mal olmuş bir şahsiyet olduğunu ve değerinin de ancak yıllar sonra anlaşıldığını söyledi.

Çalı, Mehmet Akif'in yaşadığı dönemin zorlu koşullarında, milletin hissiyatını kendi iç dünyasında ve ruhunda yaptığı sentezle şiirlerine aktaran bir şair olduğunu belirtti.

Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç de programa katılan öğrencilere Akif'in Safahat eserini mutlaka okumalarını önerdi. Rektör Güvenç, Akif'in Berlin Hatıraları'nı ve Şark Şiiri'nin de okunması gerektiğinin altını çizdi ve bu eserlerde dönemin insan manzaralarının görülebileceğini ifade etti.

Program sonunda konuşmacı Erol Çalı'ya, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından plaket verildi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement